Fudbaleri Makabija (© Reuters)
Fudbaleri Makabija (© Reuters)

Makabi ima maleroznog špica, a Srbija sjajnog golmana: Izraelcima poništena četiri gola, pogađali prečku i stativu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.08.22. | 20:57

Apolon Aleksandra Jovanovića slavio 2:0, ali tim iz Haife osigurao dvomeč sa Crvenom zvezdom

Prošle godine Liga konferencije, a ove (najmanje) Liga Evrope. Vezaće Makabi iz Haife dve sezone u grupnima fazama UEFA takmičenja, samo da „izabere“ gde će se takmičiti od septembra do prve polovine novembra. Možda će to biti Liga šampiona, za koju će se prvak Izraela boriti sa Crvenom zvezdom.

Ovakav epilog mogao se naslutiti još prošle sedmice kad je najbolji tim Mozzart Bet Superlige slavio nad Pjunikom (potvrdio u Jerevanu), a Zeleni ubedljivo tukli Apolon, s tim da su se za razliku od izabranika Dejana Stankovića momci Bakara Bahara žesotko preznojili na Kipru i pretrepeli prvi poraz u sezoni. Na kraju bezbolan, jer posle 0:2 u Nikoziji, ipak, idu dalje zbog slavlja 4:0 na Ofer stadionu.

Izabrane vesti

Paradoksalno, Makabi je opet odigrao napadački, tečno, u pojedinim trenucima uverljivo, ali je poklekao. Možda nezasluženo. Ko nije gledao meč mogao bi da zaključi da je gost u Nikoziji bio u podređenom položaju, međutim, slika sa GSP stadiona bila je drugačija. Izraelski tim je propustio veliki broj obećavajućih napada, pogađao prečku i stativu, zicere mu krotio sjajni Aleksandar Jovanović, a čak četiri gola su mu poništena. Svaki zbog ofsajda.

Apsolutni tragičar šampiona Izraela je Din David. U prvom poluvremenu uzdrmao je prečku, u drugom stativu, predstavljao permanentnu opasnost po odbranu domaćina (oslabljenu neigranjem Vukašina Jovanovića, isključenog minule sedmice), on je bio u nedozvoljenim pozicijama kod prva dva poništena gola, imao još nekoliko udaraca (Jovanović branio, ne samo njemu, već i ostalim Makabijevim ofanzivcima) i prvi put ovog leta nije našao put lopti do mreže.

Čak pet velikih šansi propustio je Makabi, dok je Apolon iz prva dva udarca u okvir gola ostvario stoprocentnu realizaciju. Ispostavilo se da su Kiprani slavili u revanšu zahvaljujući šutevima sa distance: najpre Ervina Ogende, potom Israela Kola. Ti hici sa velike udaljenosti dali su nadu Apolonu da može do čuda, s tim što ekipa Aleksandra Coringera nije bila ni izbliza opasna u nastavku sve do zicera Daboa u završnici.

Makabi je počeo meč u formaciji 4-3-3: Koen – Sandgren, Planić, Goldberg, Menahem – Lavi, Arad, Abu Fani – David, Pjerot, Azili. Umesto Francuza Pjera Korna na poziciji levog beka pojavio se izraelski reprezentativac Menahem, u veznom redu nije bilo ni Tjarona Čerija, ni Alija Mohamedamenjali ih Abu Fani i Arad, kao podrška kapitenu Netu Laviju - dok je u napadu umesto Dovela Hazize zaigrao Omer Acili. U drugom delu šansu su dobili još Mohamed, Haziza i Korno.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA – 3. KOLO (REVANŠI)

Utorak

Žalgiris – Bodo Glimt 1:1 (1:0), prvi meč 0:5

/Kjeremeh 39 – Mugiša 51/

Apolon – Makabi Haifa 2:0 (2:0), prvi meč 0:4

/Ongenda 19, Kol 27/

Pjunik – Crvena zvezda 0:2 (0:1), prvi meč 0:5

/Kanga 44 pen, Pavkov 60/

Plzenj – Šerif 2:1 (1:0), prvi meč 2:1

/Kliment 10, Moskvera 62 – Akanbi 47 pen/

Midtjiland – Benfika 1:3 (0:1), prvi meč 1:4

/Sisto 63 – Enco Fernandez 23, Enrike Arauho 56, Gonsalveš 88/

Dinamo Zagreb – Ludogorec 4:2 (3:1), prvi meč 2:1

/Drmić 12, Oršić 27, pen, 44, Petković 87 pen - Despodov 45+4, 49 pen/

Ferencvaroš – Karabag 1:3 (0:1), prvi meč 1:1

/Traore 86 - Zubir 7, Vađi 54, 78/

PSV Ajndhoven - Monako 3:2 (2:2, 1:0), prvi meč 1:1

/Verman 21, Gutierez 89, De Jong 109 - Maripan 58, Ben Jeder 70/

Šturm - Dinamo Kijev 1:2 (1:0, 1:0), prvi meč 0:1

/Hojlund 27 - Vivičarenko 97, Cigankov 112/

Glazgov Rendžers - Sent Žiloaz 3:0 (1:0), prvi meč 0:2

/Tavernije 45, Čolak 58, Tilman 79/


tagovi

Makabi HaifaLiga šampionakvalifikacije za Ligu šampionaApolon LimasolAleksandar Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara