©FK Crvena zvezda
©FK Crvena zvezda

I spora Zvezda prebrza za Pjunik, a sad sledi ono glavno (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | uto. 09.08.22. | 20:49

Crveno-beli odigrali ispod objektivnih mogućnosti, ali je i to bilo dovoljno da se dođe do pobede u Jerevanu - 2:0

Nije Crvena zvezda bila ni približno brza, niti spretna, kao pre šest dana u Beogradu, ali za ovaj Pjunik i takva predstavlja višu klasu fudbalskog kvaliteta. Izabranici Dejana Stankovića nisu blistali u Jeravanu, imali su dosta sitnih propusta u svojoj igri, koji bi mogli znatno skuplje da ih koštaju na poslednjem stepeniku kvalifikacija. Na momente su delovali i bledo, ali su posle svega viđenog rutinski stigli do plej-ofa Lige šampiona - 2:0 (1:0), prvi meč 5:0.

Srpski šampion je tokom utakmice imao problema da se nametne kao tim koji diktira tempo. Jermenski prvak je bio uporan, na sve načine je pokušavao da dođe do situacije koja bi ga koliko-toliko vratila u život kada je u pitanju ovaj dvomeč, ali sastav Egišea Melikjana jednostavno nije uspeo da pronađe način kojim bi načeo protivnika i uveo ga u ozbiljnije probleme. Domaćin je napravio nedopustive greške u odbrani prekida u prvom poluvremenu, posle kojih su dosuđeni jedanaesterci za Crvenu zvezdu. Kod prvog u 30. minutu nesmotreni Žunijo je igrao rukom nakon duela sa Milunovićem, ali je Stanislav Bučnev pročitao Aleksandra Kataija i zaustavio udarac sa bele tačke. U situaciji iz 44. minuta kapiten Artur Avagjan je vukao i oborio Sekua Sanoga, posle čega je usledila nova reakcija iz VAR sobe. Ovoga puta znatno sigurniji je bio Gelor Kanga.

Izabrane vesti

Taj gol je omogućio crveno-belima da budu potpuno spokojni u nastavku meča i sačekaju priliku da reše pitanje pobednika. Pjunik je u drugom poluvremenu krenuo na sve ili ništa i imao nekoliko pokušaja, ali mu je svaka nada uništena na isteku časa igre kada je konačan rezultat postavio Milan Pavkov. Snažnog golgetera iz Begeča na drugoj stativi je odlično pronašao Marko Gobeljić, pa ponovo nije bilo spasa za Bučneva.

Suspenzija Milana Rodića, u situaciji kada stručni štab Dejana Stankovića još uvek ne može da računa na Iraklija Azarova, napravila je dosta problema odbrani Crvene zvezde. Mladi Strahinja Eraković je vrlo dobro odradio posao u Beogradu, kada se našao u ulozi desnog beka, ali je jasno da mu suprotna strana daleko manje leži. Supertalentovanom štoperu je bilo teško da iznosi loptu sa svoje polovine, u situaciji kada mu je ona konstatno na slabijoj nozi, što je značajno oslabilo ofanzivne mogućnosti Crvene zvezde po toj levoj strani. Posebno u prvom poluvremenu.

Nova uloga nije odgovarala ni Kingsu Kangvi, koji se našao na poziciji Mirka Ivanića bliže levoj strani terena. Najvećim delom prvog poluvremena je bio predaleko od lopte, koja je uglavnom išla u noge Geloru Kangi. Ipak, najslabiji faktor na terenu u prvih 45 minuta bio je Seku Sanogo, koji nikako nije uspeo da se snađe na terenu. Uopšte ga nije bilo u napadačkim akcijama, što i nije previše čudno s obzirom na njegovu ulogu, ali čak ni u defanzivi nije uspeo da zatvori nekoliko opasnih naleta protivnika, pa ga je Stanković još na poluvremenu ostavio na klupi za rezervne igrače i ubacio Stefana Mitrovića.

Jasno je bilo Stankoviću da mnogo škripi na tom levom ofanzivnom boku, pa je tu poslao brzonogog fudbalera rođenog u Kruševcu. Kangbvu je pribiližio Kangi, a Kataija poslao iza leđa Milanu Pavkovu. Nije to uticalo na drastičniju promenu dešavanja na terenu, ali je omogućilo Zvezdi da bude opasnija iz kontranapada.

Posle drugog gola, Stanković je na teren poslao Nikolu Stankovića, El Fardu Bena i Ibrahima Mustafu, čime je tako odmorio nekoliko važnih igrača, ali ih sačuvao i dobijanja bespotrebnih kartona, kao što je bio slučaj sa Erakovićem koji je požuteo još u 33. minutu i imao nekoliko žešćih duela sa protivničkim igračima.

Domaćin je bio agilniji u završnici meča, nije želeo Pjunik bez ispaljenog "metka" da završi učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali nije uspeo, iako je u 82. minutu odlično iz slobodnog udarca pretio Kočuk. Jermenski šampion se sada seli u plej-ofu Lige Evrope gde ga očekuje moldavski Šerif.

Crvena zvezda narednog utorka od 21 čas gostuje u Haifi gde će biti u situaciji da se nadmeće za znatno opasnijim i bržim protivnikom. Tada će i Stanković imati zahtevniji zadatak, mada nije nemoguće da će njegovom timu možda i više odgovarati protivnik koji će ga agilnije napasti, što će mu sa druge strane omogućiti da žestoko odgovori preko svojih brzih igrača.

TREĆE KOLO KVALIFIKACIJA ZA LIGU ŠAMPIONA, REVANŠ

PJUNIK - CRVENA ZVEZDA 0:2 (0:1), prvi meč 0:5

/Kanga 44pen, Pavkov 60/

Republički stadion Vazgen Sargasjan

Kapacitet: 14.403

Sudija: Vilijam Kolum (Škotska)

Žuti kartoni: Avađan, Žuninjo (Pjunik), Dragović, Eraković, Mustafa (Zvezda)

PJUNIK: Bučnev - Žuninjo, Gonzales, Avađan (od 78. Najarjan), Bratkov (od 78. Gareginjan) - Kočjuk, Kovalenko, Harutjunjan (od 78. Ausi) - Juričić, Otubandžo, Dašnjan.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Eraković (od 64. Stanković), Milunović, Dragović, Gobeljić - Kangva, Sanogo (od 46. Mitrović), Kanga (od 77. Srnić) - Bukari (od 70. Mustafa), Pavkov, Katai (od 64. Ben).

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA – 3. KOLO (REVANŠI)

Utorak

Žalgiris – Bodo Glimt 1:1 (1:0), prvi meč 0:5

/Kjeremeh 39 – Mugiša 51/

Apolon – Makabi Haifa 2:0 (2:0), prvi meč 0:4

/Ongenda 19, Kol 27/

Pjunik – Crvena zvezda 0:2 (0:1), prvi meč 0:5

/Kanga 44 pen, Pavkov 60/

Plzenj – Šerif 2:1 (1:0), prvi meč 2:1

/Kliment 10, Moskvera 62 – Akanbi 47 pen/

Midtjiland – Benfika 1:3 (0:1), prvi meč 1:4

/Sisto 63 – Enco Fernandez 23, Enrike Arauho 56, Gonsalveš 88/

Dinamo Zagreb – Ludogorec 4:2 (3:1), prvi meč 2:1

/Drmić 12, Oršić 27, pen, 44, Petković 87 pen - Despodov 45+4, 49 pen/

Ferencvaroš – Karabag 1:3 (0:1), prvi meč 1:1

/Traore 86 - Zubir 7, Vađi 54, 78/

PSV Ajndhoven - Monako 3:2 (2:2, 1:0), prvi meč 1:1

/Verman 21, Gutierez 89, De Jong 109 - Maripan 58, Ben Jeder 70/

Šturm - Dinamo Kijev 1:2 (1:0, 1:0), prvi meč 0:1

/Hojlund 27 - Vivičarenko 97, Cigankov 112/

Glazgov Rendžers - Sent Žiloaz 3:0 (1:0), prvi meč 0:2

/Tavernije 45, Čolak 58, Tilman 79/



tagovi

Dejan StankovićGelor KangaMilan Pavkov

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara