Blagoja Milevski (©Reuters)
Blagoja Milevski (©Reuters)

Makedonija i Gruzija u direktnom klinču za prvo mesto

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.06.22. | 12:19

Liga nacija, Divizija C: Četa Blagoja Milevskog igra prvi put u ovom ciklusu na svom stadionu u Skoplju

Posle dva gostovanja u Ligi nacija, Makedonija se vratila kući i u junskom prozoru gleda ka poslednja dva izazova. Prvi od njih je meč protiv Gruzije, prvi put domaćin u ovom ciklusu, a ovaj meč će biti borba za prvu poziciju na tabeli.

Makedonija je odigrala nerešeno u Razgradu protiv Bugarske (1:1), a potom rutinski pobedila Gibraltar (0:2). Gruzini odlično su krenuli u junskoj avanturi, kod kuće su dobili autsajdera Gibraltar (4:0), a onda u Bugarskoj demonstrirali moć i sa pet golova uništili protivnika (2:5) što je izazvalo šok jer je sve krenulo nizbrdo i bugarski selektor Jasen Petrov podneo ostavku usred ciklusa.

Izabrane vesti

Makedonski selektorBlagoja Milevski je mešao karte u duelu sa Gibraltarcima, ali je i pored toga Makedonija osvojila sva tri boda. Odmarao je nekoliko startera sa ograničenom minutažom, a ujedno dao motivaciju i omladincima, jer su u A timu debitovali golman Dejan Iliev, desni bek Todor Todoroski i štoper Nikola Serafimov. U ovom meču se ne očekuju eksperimenti, a zaboravlja se sve što se dešavalo u prošlosti.

Svaka utakmica je priča za sebe. Prethodni meč koji smo igrali sa Gruzijom nema nikakve veze sa mnom i na to se ne bih vraćao. Gruzini kao tim i pojedinačno imaju kvalitet, koji, ako dozvolite, može da prevagne, ali to će zavisiti od nas i mislim da će Makedonija u ovom meču biti pitana za konačan ishod. Svaki sledeći meč nam je najvažniji“, rekao je Milevski.

20.45: (2,45) Makedonija (3,10) Gruzija (3,10)

Golman Makedonije Stole Dimitrievski imao je odličnu sezonu sa Rajo Valjekanom. On kaže da će u duelu sa Gruzijom biti najvažnije da ima "čistu mrežu", odnosno da ne primi gol, a ne sumnja u napad.

"Moj cilj u svakom meču je da imam ‘čistu mrežu’. Gruzija je sjajna ekipa, dosta je napredovala iz baraža u Tbilisiju. U poslednjim mečevima postigli su dosta golova. Ne plašim se da Gruzija dolazi u Skoplje sa pet postignutih golova u Bugarskoj, jer znam kakve kvalitete imamo u odbrani. Mislim da ćemo, ako ne primimo gol, biti pobednici“, rekao je Dimitrievski.

Iz sastava Gruzije glavna zvezda ostaje Kviča Kvaratskelija. Ovaj 21-godišnji vezista ima dva gola i dve asistencije u ovom izdanju Lige nacija. Trener Vili Sanjol doveo je u Skoplje ukupno 29 igrača (26 igrača, tri golmana), ali na konferenciji za novinare nije mnogo pričao o ekipi, tako da sve ostaje enigma. I pored dobrog starta i dve pobede, legenda minhenskog Bajerna, koji je sada selektor Gruzije, ističe da Makedonija i dalje je glavni favorit u ovoj grupi.

"I dalje stojim na stavu da je Makedonija favorit u grupi sudeći po izdanjima u poslednje dve godine. Svi znamo da pobedila je Nemačku i Italiju, a nažalost izgubila u Portugalu. U ovakvim grupnim takmičenjima mi stručnjaci kažemo da je treći meč uvek možda i najvažniji. Ne želim da se previše fokusiram na protivnika, jer ponekad analiza nije realna, često može da nas iznenadi ako rival ima dobar dan“, rekao je Sanjol.

20.45: (19,0) Gibraltar (8,00) Bugarska (1,18)

Upravo Gruzija budi lepe uspomene kod Risova, jer je Makedonija golom Gorana Pandeva u Tbilisiju 2020. godine pobedila rivala u finalu plej-ofa Liga Nacije i plasirala se prvi put u istoriji na jedno Evropsko prvenstvo. Kad god igraju ova dva tima golovi nisu prva opcija. Pored te minimalne pobede Makedonije, reprezentacije su se 2020. godine dva puta sukobile u okviru grupnoj fazi Lige nacija i mečevi su završeni identičnim rezultatom - 1:1

.-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

DIVIZIJA C – 3. KOLO

Četvrtak

GRUPA 2

20.45: (1,25) Grčka (5,80) Kipar (12,0)

20.45: (2,30) Tzv. Kosovo (2,95) Severna Irska (3,60)

GRUPA 4

20.45: (19,0) Gibraltar (8,00) Bugarska (1,18)

20.45: (2,45) Makedonija (3,10) Gruzija (3,10)

Petak

GRUPA 3

18.00: (5,00) Azerbejdžan (3,45) Slovačka (1,77)

20.45: (2,50) Belorusija (2,95) Kazahstan (3,20)

Subota

GRUPA 1

18.00: (2,45) Farska Ostrva (3,00) Litvanija (3,25)

20.45: (8,00) Luksemburg (4,50) Turska (1,42)

***kvote su podložne promenama

Piše: Martin TANASKOVSKI


tagovi

Liga nacijareprezentacija MakedonijeFudbalska reprezentacija Gruzijereprezentacija Gruzije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara