Detalj sa meča (© Reuters)
Detalj sa meča (© Reuters)

Mančester izgubio od jednog od najgorih timova Primere (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.12.22. | 23:25

Jeste samo kontrolna utakmica, ali 2:4 nikako nije pohvalno za Ten Haga

Era Mančester junajteda bez Kristijana Ronalda počela je debaklom. Jeste kontrolni meč, jeste engleskom velikanu nedostajalo 13 fudbalera rasutih po raznim reprezentacijama, međutim, način na koji je primao golove sugeriše da problem velikana nije u napadu, već u odbrani, koji je čak i u prijateljskom odmeravanju snaga sa Kadizom izgledala amaterski.

Sastav Erika ten Haga je došao u Španiju da uhvati zalet pred nastavak sezone, prvu od dve utakmice odigrao je na stadionu „Ramon de Karansa“ i pokazao da ono što mu se dešavalo na mečevima sa Brentfordom ili gradskim rivalom Sitijem u Premijer ligi nije slučajnost. Tad je primio četiri i šest golova, a u sredu veče opet četiri i poražen je 2:4 od pretposlednjeg tima na tabeli Primere.

Izabrane vesti

Holanđanin na klupi Crvenih đavola izveo je respektabilan sastav, sa nekim poznatim imenima, poput Arona van Bisake, Viktora Lindelefa, Skota Mektominija, Entonija Elange, Donija van de Beka ili Antonija Marsijala. Nije vredelo. Četiri primljena gola, pa neka su i na gostovanju, posle tri sedmice bez takmičarskog fudbala, veliko su upozorenje za Junajted.

Mančester junjated je počeo sa sledećih 11: Dubravka – Van Bisaka, Lindelef, Mengi, Vilijams – Mektomini, Ikbal – Elanga, Van de Bek, Garnaćo – Marsija. U nastavku su šansu dobili još: Bernard, Majnu, Hansen Aron, Sevidž, Mari, Meknil, Emeran, Hurado, Šortir i Fredikson.

Strelci za ekipu sa Old Traforda bili su Marsijal iz jedanaesterca (iznudio ga 19-godišnji Iračanin Zidan Ikbal) i 17-godišnji Kobi Majnu, samo što je kročio na teren u drugom delu. Inače, početkom drugog poluvremena Ten Hag je pružio šansu talentima iz podmlatka koji su u maju osvojili FA kup za mlade.

Nevolja za Mančester junajted se neprestano pojavljivala na drugom kraju terena, pošto su mrežu Martina DubravkeSlovak branio tek drugi put otkako je stigao na pozajmicu iz Njukasla – tresli u prvom delu Karlso Garsija Die i Entoni Čoko Lozano (oba puta na asistencije Aleksa Fernandeza, rođenog brata Realovog defanzivca Naća), a u nastavku Ruben Sobrino i Tomas Alarkon, posle dodavanja Tea Bongonde, letošnjeg novajlije iz Genka.

Naredni meč na mini pripremama u Španiji Mančester igra u subotu sa Betisom u Sevilji.



tagovi

Mančester JunajtedAntoni MarsijalErik ten HagKadizPrijateljske utakmice

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara