Mario Gomez (©Reuters)
Mario Gomez (©Reuters)

Mario Gomez – penzioner

Vreme čitanja: 1min | pon. 29.06.20. | 11:59

Kraj vrlo uspešne karijere

Bilo je boljih napadača u Nemačkoj, ali je i pored toga karijera Marija Gomeza (34) bila impresivna.

Iako bi po godinama mogao komotno da tera loptu još malo, visoki golgeter je rešio da okači kopačke o klin. Poslednja utakmica Štutgarta u sezoni bila je ujedno i oproštajna za Gomeza, koji je otišao sa velikim osmehom na licu, jer je Švabama pomogao da se vrate u prvu ligu.

Izabrane vesti

Najveća je šteta što Mercedes Benc arena nije mogla da bude puna, jer je Gomez, koji je pola svoje karijere proveo u Štutgartu, zaslužio grandiozniji oproštaj.

Imao sam karijeru kakvu nisam mogao ni da zamislim. Oduvek mi je bila želja da se penzionišem u Štutgartu posle nekog uspeha“, rekao je Mario na oproštaju.

Bivši nemački reprezentativac je odigrao 328 mečeva u Bundesligi, a polovinu od toga u dresu Štutgarta (168). Bio je Gomez tri puta prvak države (jednom sa Štutgartom, dva puta sa Bajernom), bio je dvostruki osvajač Kupa Nemačke, kao i pobednik Lige šampiona (2013.) kao član Bajerna. Titulu je osvajao i u Turskoj, gde je igrao za Bešiktaš.

Ukupno pet puta u karijeri je bio najbolji strelac lige u kojoj je nastupao, a 2007. godine je izabran za Igrača godine u Nemačkoj.

Bio je Gomez član reprezentacije Nemačke koja je 2008. bila finalista Evropskog prvenstva i 2010. treća na Svetskom šampionatu.


tagovi

Mario GomezŠtutgartBundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara