Marko Dmitrović (©AFP)
Marko Dmitrović (©AFP)

Marko Dmitrović o ranom odlasku iz Srbije, o Čarltonu, Alkorkonu, odbrani karijere i gde posle Eibara

Vreme čitanja: 4min | ned. 20.12.20. | 12:06

Srpski golman pričao za AS

Jedna odbrana koja je promenila sve. Dugo je Marko Dmitrović na oku španskim medijima, uvek je dobijao pohvale, nikad kritike, ali reakcija na utakmici sa Valensijom ga je vinula u zvezde.

Odbranio je Dmitrović topovski udarac zemljaku Urošu Račiću, sačuvao je gol neverovatnom reakcijom i odmah je dobio aplauze cele Španije. I intervju u listu AS, u kojem je pričao o putu koji je prošao od početka karijere do danas.

Izabrane vesti

Situacija u srpskom fudbalu je takva da mladi igrači žele da nastupaju za Crvenu zvezdu ili Partizan. Kao dečak bio sam navijač Zvezde i kada je stigao njen poziv, nisam oklevao. Bilo je to ostvarenje sna. Ali, taj voz je davno prošao. Bilo je teško kada sam sa 15 godina otišao od kuće, ali sada shvatam da je vredelo“, pričao je Dmitrović za AS.

Posle Zvezde put ga je odveo u Mađarsku, gde je bio član Ujpešta, ali ni tamo se nije naigrao, pa je brzo otišao.

Veoma sam ambiciozan. Oduvek. Želeo sam da igram i da budem bitan deo tima. U tome je suština fudbala. Samo je jedan golman na terenu, u specifičnoj poziciji, gde gotovo uvek jedan isti brani. Niko ne može da ti obeća da ćeš biti starter, ali to mora da zavisi od rada na treninzima. Prelomna tačka u mojoj karijeri je bio dolazak u Španiju. Ovde sam uvek starter“.

Ipak, pre Španije bila je još jedna prolazna stanica – Čarlton.

Tamo sam otišao tražeći izlaz iz Mađarske. Dobio sam ponudu Čarltona, koji je imao istog vlasnika iz Dučatelet mreže. Bila je to jača liga i želeo sam da sebe testiram. Ali, bio je delikatan trenutak, borba za opstanak, sezona je odmicala. Sve je bilo duplo bitnije nego obično. Svaki primljeni gol je značio gubitak bodova i klub je padao i padao. Nastupio sam na pet utakmica i nije se ništa popravilo. Trener me je promenio i kada sam seo na klupu, tim je počeo dobro da igra. I zato sam potražio bolju opciju“.

I našao je u Španiji. U Alkorkonu.

Ponuda se pojavila iznenada. To je bio jedini klub u kojem su imali potpuno poverenje u mene. Dugujem mu mnogo. Munjiz se „kladio“ na mene, svideo sam mu se još na Evropskom prvenstvu za igrače do 21 godine. Odluka je za mene bila laka. Od tada je sve postalo sjajno“.

Vraćamo se u vreme današnje i na svežu temu: odbranu „bombe“ koju je poslao Uroš Račić. Već je proglašena za odbranu godine.

Volim sve moje odbrane, a ta jeste bila jedna od komplikovanijih. Loptu nisam video kada je Uroš šutnuo, nego tek kada je došla blizu mene. U tim situacijama moraš da jako postaviš ruku, da reaguješ brzo. Sve je ispalo dobro. Sreća je što se lopta odbila u prečku, a ne u gol. Imao sam dosta dobrih odbrana, ali ova mi je možda najbolja u karijeri“.

Otkrio je Marko i ko je za njega najbolji golman na svetu.

Veliki sam fan Nojera. Kada sam bio mlad, on mi je bio uzor. Sviđa mi se i Oblak. Kurtoa? Odličan je, dugo već drži visok nivo, svake godine pokazuje koliko je dobar“.

Još jedna od tema u kojima je Dmitrović često pominjan je prelazni rok narednog leta. Tada mu ističe ugovor sa Eibarom i špekuliše se gde će nastaviti karijeru. Pominje se Sevilja kao najjači kandidat, ali javlja se i Seltik...

Sve su to samo glasine. Tačno je da mi ističe ugovor, ali sve sam prepustio agentima. Ovo je atipična sezona i potpuno sam fokusiran na ono što se sad dešava, a kasnije ćemo videti šta će biti. Moji agenti znaju koje su mi želje, oni vode brigu o mojoj budućnosti“, podvukao je Marko Dmitrović.

PRIMERA - 14. KOLO

Petak

Bilbao - Ueska 2:0 (0:0)

/Kodro 86pen, Nunjez 90/

Subota

Atletiko Madrid - Elče 3:1 (1:0)

/Suarez 41, 59, Kosta 80 penal – Boje 64/

Barselona – Valensija 2:2 (1:1)

/Mesi 45, Arauho 52 – Dijakabi 29, Gomez 69/

Levante - Sosijedad 2:1 (1:1)

/Marti 28, De Frutos 87 - Isak 22/

Osasuna - Viljareal 1:3 (0:2)

/Roberto Tores 70 pen - Moreno 7 i 86, Ninjo 29/

Sevilja - Valjadolid 1:1 (1:0)

/Okampos 31pen - Raul Garsija 87/

Nedelja

14.00: (1,78) Selta (3,60) Alaves (4,70)

16.15: (2,75) Granada (3,05) Betis (2,75)

18.30: (3,20) Kadiz (2,75) Hetafe (2,65)

21.00: (6,00) Eibar (3,80) Real Madrid (1,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraŠpanijaEibarMarko Dmitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara