Marko Grujić o Kostinom transferu: Suludo je očekivati da će lako doći do minuta

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.01.24. | 10:21

Vezista Porta u razgovoru za Mozzart Sport o svemu šta očekuje od mladog desnog beka na Vila Parku i Premijer ligi

Kao kada posle srednjoškolske ljubavi, spletom životnih okolnosti, dobijete šansu da prošetate devojku koja štiklama dodirije milansku pistu. Kao kada posle očevog juga, zaduženog posle 18. rođendana, sednete za auto sa najmanje 2.000 kubika. Na takvu razliku moraće da se navikne Kosta Nedeljković, onog dana kada posle godinu dana igranja u Crvenoj zvezdi, tamo negde u julu mesecu zaduži opremu Aston Vile.

Transfer tek punoletnog desnog beka na Vila Park, težak devet miliona evra, imaće obrise istorijskog. Samo četvorica igrača Crvene zvezde su u novijoj povesti kluba dobili privilegiju da se iz domaćeg atara odu pravu u Premijer ligu. Govorimo o Ekvadorcu Segundu Kastilju, zatim legendarnom kapitenu Nenadu Milijašu, Marku Grujiću i Kosti Nedeljkoviću.

Izabrane vesti

Momak iz Smedereva sigurno ovih dana, dok se sprema na put u Birmingem gde će potpisati petogodišnji ugovor, sigurno sluša priču o tome kako je tamo na Ostrvu sve drugačije, i da će ga sačekati neki drugi svet. Da će se baviti nekim drugim sportom i zanatom.

Ali nema kompetentnije osobe od Marka Grujića da Kosti Nedeljkoviću plastično objasni šta bi moglo sve da ga sačeka u laboratoriji španskog trenera Unaija Emerija.

Bilo bi suludo reći da Kosti neće biti teško, odnosno da će lako doći do utakmica i minuta u Aston Vili. Prvo treba da savlada, i da se izbori sa velikom razlikom u kvalitetu utakmicu i protivnika. Do sada je igrao u Crvenoj zvezdi, klubu koji dominira, ima posed, napada. Igrao je u timu od koga se očekivalo da lomi protivnika ofanzivnom igrom. Aston Vila igra sjajan fudbal sa Emerijem, imaju sjajnu poziciju trenutno. Ali to je tim od koga se ne očekuje da stalno bude u vrhu. Sigurno je da će mu biti teško, da će mu biti potrebno malo vremena da se namesti i da bude ono što očekuje od sebe, ali i ono što oni očekuju od njega“, poručuje Marko Grujić u razgovoru za Mozzart Sport.

"ZA KOSTU JE SJAJNO ŠTO JE BIRMINGEM TMURAN I ŠTO NEĆE DOBIJATI POZIVE"

Reprezentativac Srbije i danas, bar u neformalnim razgovorima, voli da se priseti zime 2016. godine, kada je bio u koži Koste Nedeljkovića. Svi su ga pripremali, makar verbalo, na drugačiji svet, ali je on razliku u brzini, intenzitetu i kvalitetu osetio kada je Jirgen Klop počeo da ga obrađuje.

„Aston Vila je platila ozbiljan novac za Kostu Nedeljkovića, uzimajući u obzir činjenicu da je u pitanju mlad igrač. I to još iz Srbije. Videli su da ima određeni kvalitet. Prepoznali su njegov potencijal, što bi trebalo da mu bude vetar u leđa. Mora da veruje u sebe i da se ne plaši. Ne sme da ima strah, ali moraće mnogo da radi na sebi. Samo tako može da napravi uspeh u velikom klubu“.

Imao je Marko Grujić i šaljivu konstataciju o tome šta sve Kostu Nedeljkovića očekuje u bivšem klubu Saše Đanija Ćurčića i Sava Miloševića.

„Za život mu neće biti lako. Koliko sam čuo Birmingem je malo tmuran grad i ne tako izazovan za razne aktivnosti. Možda mu je tako i bolje. Neće imati mnogo poziva da skloni fokus sa terena, teretane i fudbala i života koji treba da mu bude u fokusu kako bi napravio uspeh“.

"IMA SJAJNU GRAĐU, EMERI ĆE RADITI NA FINESAMA"

Budući reprezentativac Srbije verovatno je kupio skaute Aston Vile savršenom građom za moderan fudbal, kao i sposobnošću da se ponavlja u kontinuitetu.

„Ono što sam video sa strane je da Kosta ima sjajnu fiziku, građu. Ako bude nastavio da se nadograđuje biće dobro. Potrebno je da još ojača, dobije još neke finese. Ne sumnjam da će se to desiti, jer će imati trenera sa španskog podneblja. Znamo da su oni tehnički nadareni. Kada bude došao u Birmingem, Kosta mora da bude fokusiran i maksimalno motivisan. Samo tako moći će da se nada uspehu u najjačoj ligi na svetu. Mora da bude spreman da uči i sluša, upija od starijih igrača. Na početku će mu biti teško da bude u startnih 11, ali takve ekipe računaju na više od 20 momaka tokom sezone. Mora da prihvati to i nađe tačke u kojima je bolji od konkurencije. Nesumnjivo je da ih ima“.


tagovi

Marko Grujić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara