Navijači Radža Kazablanke (©Reuters)
Navijači Radža Kazablanke (©Reuters)

Maroko: Radža juri Vidada, ali pogled uperen ka Piramidsu

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.06.21. | 12:30

Tim iz Kazablanke danas dočekuje Difu El Džadidi u šampionatu Botola Pro

Timovi iz Kazablanke, Vidad i Radža, vode glavnu reč ne samo u Maroku nego i u Africi. Dok se Vidad bori za tron kontinenta, stigao je do polufinala Lige šampiona gde je u prvom meču poražen od Kajzer Čifsa (0:1) na svom terenu, Zeleni orlovi se bore za krunu u drugorangiranom kontinentalnom takmičenju - Kup konfederacija. U prvom meču polufinala, Radža je uspela da ostane neporažena u Kairu protiv Piramidsa. Nije bilo golova.

Revanš je u nedelju, a pre toga izabranike trenera Lasada Čabija danas (20.15) očekuje duel sa Difa El Džadidom u 23. kolu prvenstva Maroka. Domaći fudbaleri su mislima u nedelju u duelu sa egipatskim timom, ali pobeda je imperativ ako žele da skinu s trona gradskog rivala Vidad.

Izabrane vesti

Radža zaostaje za liderom šest bodova, sedam kola pre kraja. Iako treba očekivati da će domaćini igrati u "šarenom" sastavu, da će neki od glavnih igrača da odmore pred revanš sa Piramidsom, tim iz Kazablanke ima imperativ trijumfa.

20.15: (1,55) Radža Kazablanka (3,60) Difa El Džadidi (6,25)

Difa je u lošoj formi, trenutno je na 11. mestu i još nije obezbedila opstanak u elitnom prvenstvu Maroka. Gosti stižu u Kazablanku posle samo boda u prethodna tri kola. Radža je dobila ove sezone sedam mečeva na svom stadionu Mohamed peti, ali je samo jednom slavila na prethodne tri utakmice. Difa je vezala dva poraza na gostovanjima.

Najbolji strelac Radže u šampionatu je napadač iz Demokratske Republike Kongo Ben Malongo Ngita. On je postigao 13 golova, tri manje od Sofijanea Rahimiija koji je najboji paker tima iz Kazablanke sa osam asistencija.

U prvom delu šampionata u duelu ovoh timova, krajem februara ove godine, mreže se nisu tresle. Zeleni orlovi su dobili današnjeg rivala na četiri vezane utakmice na svom terenu. Prošle sezone je bilo 3:1 za Radžu.

MAROKO 1 - 23. KOLO

Četvrtak

20.15: (1,55) Radža Kazablanka (3,60) Difa El Džadidi (6,25)

**kvote su podložne promenama



tagovi

Maroko 1MarokoRadža Kazablanka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara