©AFP
©AFP

Matip definitivno ne igra na Mundijalu: Zašto ne želite da shvatite da mi glava više nije u reprezentaciji?

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.04.22. | 17:03

"Odradio sam svoje, vreme je da drugi nastave dalje. Neću da kaljam svoju reputaciju po hiljaditi put", rekao je štoper Liverpula

Tačka na priču o povratku Žoela Matipa u reprezentaciju je definitivno stavljena. Kamerunci su sve učinili da bi ubedili štopera Liverpula da se vrati u dres sa državnim grbom i predsvodi svoju selekciju na Mundijalu u Kataru, u kompletnu priču se uključio i legendarni Rože Mila, ali Matip je ostao dosledan sebi. Tačku na reprezentativnu karijeru stavio je još u julu 2015. godine, kada je odigrao meč protiv Gambije i potom se posvađao sa tadašnjim selektorom Folkerom Finkeom.

Proteklih nedelja kroz tamišnje medije provlačile su se raznorazne neproverene informacije. Pisalo se o tome kako su čelnici kamerunskog Saveza, na čelu sa selektorom Rigobertom Songom, uspeli da završe posao preko Matipovog oca, Žana. Ipak, ništa od toga nije bilo, što potvrđuju i Žoelove izjave, kojima je stavljena tačka na ovo pitanje.

Izabrane vesti

"Ne znam zašto u Kamerunu ne žele da shvate da moja glava više nije sa Neukrotivim lavovima (zvanični nadimak reprezentacije, prim.aut). Odradio sam svoje, vreme je da drugi nastave dalje. Neću da kaljam svoju reputaciju po hiljaditi put. U Kamerunu se za poraze krive igrači, a ne ceo tim. Kada vam srce više nije u nečemu, onda je krajnji rezultat štetan", rekao je Matip.

Matip je rođen u Bohumu, s obzirom da mu je majka Nemica, ali je ipak odlučio da igra za domovinu svog oca. Debitovao je u martu 2010. godine u prijateljskoj utakmici sa Italijom, a dva meseca kasnije igrao je i prijateljski meč sa reprezentacijom Srbije, koji su Orlovi na stadionu Partizana slavili sa 4:3. U karijeri je zabeležio 27 nastupa za Kamerun i postigao jedan gol.

Matip je još u januaru 2017. godine zvanično objavio da je otišao u reprezentativnu penziju.

"Nije mi bilo uvek lako, ali nadam se da je ovo poglavlje sada završeno. Nije bilo lako jer nisam razumeo šta se dešava. Želeo sam da ostanem ovde u Liverpulu i da igram. U poslednje dve godine, nakon Svetskog prvenstva 2014. godine samo sam jednom nastupao za reprezentaciju. Pokušao sam da igram i predstavljam svoju zemlju, da dam sve od sebe i postignem nešto, ali sve oko toga nije išlo na najbolji način. Uvek sam pokušavao, razgovarao sa startim selektorom koji je uvek pokušavao da promeni neke stvari. Ali u jednom trenutku morate reći da je dosta, ne možete stalno da govorite da će možda sledeći put biti bolje. Sada je gotovo i gledam u budućnost. Problem rešen i mogu da se koncentrišem na Liverpul. Gotovo je", rekao je tada Matip, ali ipak morao da ponavlja i definitivo razočara kompletnu naciju.

Kamerun se na Svetskom prvenstvu nalazi u Grupi G, gde je i reprezentacija Srbije. Mundijal otvaraju 24. novembra protiv Švajcarske, a četiri dana kasnije igraće protiv Srbije. Okršaj sa Brazilom zakazan je za 2. decembar.


tagovi

Žoel Matip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara