Metalac dao više golova Radniku od Zvezde, ali približio se ispadanju

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.04.22. | 17:56

Sjajan meč, šest golova u Surdulici i na kraju remi – 3:3

Crvena zvezda je, kao aktuleni šampion Srbije, ove sezone dala dva gola Radniku iz Surdulice za 180 minuta takmičarskog fudbala. Metalac je postigao jedan više za duplo manje vremena, ali opet tim Milije Žižića se posle vatrometa od utakmice i remija nezadovoljan vraća u Gornji Milanovac (3:3).

Ekipa iz Šumadije ostala je posle osvojenog boda na jugu Srbije zakucana za dno Superlige, sa teoretskim izgledima da na kraju izbegne ono najgore – selidbu u niži rang. Međuti, Metalcu će biti potrebno pravo čudo da se domogne baraža, jer trenutno ima tri boda manje od kragujevačkog Radničkog i Novog Pazara. A to je za ovaj deo sezone, kada su ostala još četiri meča u plej-autu, velika prednost.

Izabrane vesti

Mnogo toga lepog imalo je da se vidi ovog popodneva u Surdulici. Težnja Metalca za pobedom učinila je da vidimo otvoren meč, sa mnogo prilika na obe strane. Na kraju je postignuto šest golova, uz sjajno autorsko delo veziste gostiju Damjana Krajišnika.

Surduličani su poveli već u drugom minutu preko Nemanje Subotića, a Krajišnik je izjednačio u 27. minutu. Fićović se izvukao iz ofsajd pozicije, dodao do Krajišnika koji je sa oko 25 metara fantastičnim udarcem pod prečku matirao golmana domaćeg tima Stefana Ranđelovića.

Zaista prelep potez koji je podigao kompletnu ekipu Metalca. Došli su gosti do prednosti posle pogotka kapitena Nemanje Stojića koji se odlično snašao u gužvi i u 57. minutu sproveo loptu u mrežu. Sve je u tim trenucima bilo na strani gostiju. I delovalo je da će Metalac prekinuti niz od četiri meča bez poraza.

Ali tim Milije Žižića ponovo je demonstrirao slab defanzivni kvalitet. Smušeno je odbrana Metalca reagovala u 63. minutu kada je Nemanja Subotić ponovo poravnao rezultat. Da bi novu prednost domaćinu doneo Spasić.

Rizikovale su obe ekipe do kraja meča. Trener gostiju Milija Žižić je uveo i Filipa Stuparevića, kao i Grbovića koji je sedam minuta nakon ulaska u igru iskoristio odbijenu loptu i postavio konačnih 3:3. Metalac je imao još nekoliko dobrih situacija, ali nedostajala su bolja rešenja u završnici.

SUPERLIGA PLEJ-AUT, 3. KOLO

Utorak

Kolubara - Novi Pazar 1:3 (1:3)

/Filipović 43 - Dimić 1, Jokić 23, Ratković 26/

Mladost Lučani - Radnički Kragujevac 0:0

Četvrtak

Radnik - Metalac 3:3 (1:1)

/Subotić 2 i 63, Spasić 66 - Krajišnik 27, Stojić 57, Grbović 78/

18.05: Spartak - Proleter (kvote)



tagovi

Filip StuparevićMilija ŽižićRadnik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara