Stefan Lončar, Foto: Starsport
Stefan Lončar, Foto: Starsport

Metalac i Pazar remijima ostali u životu: Evrogolovi kraj Jošanice, penali u Gornjem Milanovcu

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.04.22. | 19:02

Mladost i Spartak odneli po bod u drugom kolu plej-ofa

Trenutno najugroženiji timovi u superligaškoj plej-aut borbi u 32. kolu šampionata uvećali su bodovni saldo remijima, Metalac odigravši nerešeno sa Spartakom (1:1), a Novi Pazar zabeleživši isti razultat protiv Mladosti.

Uzbudljivi dueli, začinjeni velikim značajem bodova, iako su okončani istim ishodom doneli su potpuno različitu sliku, te su utakmicu kraj Jošanice obeležila dva evrogola i po jedna stopostotna šansa u sudijskoj nadoknadi, dok su podno Rudnika glavna uzbuđenja predstavljali jedanaesterci realizovani na obe strane.

Izabrane vesti

Nagoveštaj novog bodovnog pomaka za Metalac režirao je Stefan Lončar u 65. minutu fenomenalnim udarcem sa oko 20 metara. Neodbranjivi projektil fudbalera domaćina međutim nije bio povod da se predaju Lučanci koji su sedam minuta odgovorili jednako atraktivno. Dugu loptu Filipa Jovića u prostor volej udarcem u gol je prosledio Saša Jovanović i skupo naplatio uspavanu reakciju poslednje linije odbrane Pazara.

U drugom minutu sudijske nadoknade Lučanci su mogli da u potpunosti preokrenu rezultat, međutim odlično proigravanje Miloša Cvetkovića palo je u vodu nakon poteza više koji je napravio Zoran Danoski. Poigravanje makedonskog fudbalera moglo je Mladost da košta i celog plena pošto je Lončar u 95. minutu imao priliku da ponovo matira Kostića, ali je pogodio stativu.

Istovremeno, u Gornjem Milanovcu momente odluke predstavljali su jedanaesterci koje su realizovali Nemanja Nikolić i Jovan Stojanović. Ofanzivac Spartaka već u četvrtom minutu je realizovao najstrožu kaznu, međutim prekršaj nad Mbounguom u 42. minutu doneo je priliku domaćinu da uzvrati istom merom što je Stojanović i iskoristio.

Rezultat iz prvog dela igre ostao je na snazi do kraja utakmice te je Metalac uprkos dopisanom bodu ostao na dnu tabele, dok je istovremeno Slavko Petrović, novi strateg Spartaka, bodom započeo drugi mandat na klupi Subotičana.

SUPERLIGA SRBIJE (PLEJ-AUT) – 2. KOLO

Četvrtak

Proleter – Radnik Surdulica 0:0

Petak

Radnički 1923 Kragujevac - Kolubara 1:2 (0:0)

/Trifunović 62 - Radovanović 50. Stojanović 66/

Mealac - Spartak 1:1 (1:1)

/Stojanović 42p - Nikolić 4p/

Novi Pazar - Mladost 1:1 (0:0)

/Lončar 65 - Jovanović 72/



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara