Foto: Starsport
Foto: Starsport

Metalac se pobedom oprostio od elite, Pazarci sa 13. pozicije dočekuju baraž

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.05.22. | 19:35

Radnički iz Kragujevca u drugom poluvremenu ispustio prednost protiv gosta iz Gornjeg Milanovca

Poslednje kolo plej-auta Superlige donelo je dilemu samo po pitanju plasmana dva tima koja će se za opstanak boriti u baražu protiv prvoligaša, a utakmicama u Novom Sadu i Kragujevcu definisano je da će Novi Pazar u baraž sa 13. pozicije, dok Radnički u borbu za opstanak ulazi sa jedne pozicije niže.

Rasplet je u potpunosti bio u rukama ekipe Tomislava Sivića koja nije želela da zavisi od ishoda na stadionu Čika Dača te je pobedom overila bolji položaj.

Izabrane vesti

Pazarci su otpor rivala slomili u nastavku, a nagoveštaj trijumfa režirao je Ibrahim Mustafa golom u 76. minutu. Igrač Crvene zvezde na pozajmici uspeo je da centaršut sa desnog boka pretoči u vodeći pogodak, četvrti u aktuelnoj sezoni. Pogodak hitrog ofanzivca slomio je otpor Proletera, a tačku na susret u Novom Sadu stavio je Igor Maksimović u 90. minutu preciznim udarcem u dalji ugao.

Istovremeno, Kragujevčani su, odlučili da promešaju karte i da glavne adute odmore za baraž, što ih je koštalo celog plena. Iako je Metalac bio u situaciji da juri gol zaostatka od devetog minuta, autogol Jokovića saigrači su u nastavku anulirali, a potom i preokrenuli rezultat.

Povratku Metalca u utakmicu doprinela je i nesmotrena reakcija Đorđa Maksimovića koji je napravio prekršaj za crveni karton nad Damjanom Krajišnikom u poslednjim trenucima prvog poluvremena. Upravo Krajišnik je u petom minutu nastavka sjajnim udarcem sa oko 20 metara doneo izjednačenje, a potpuni preokret režirao je Antionijević deset minuta kasnije pogotkom na asistenciju Đurića, te se Metalac pobedom oprostio od elite.

Istovremeno su Mladost i Spartak međusobnim duelom stavili tačku na sezonu a pobedu (2:1) Lučanaca sa dva pogotka je potpisao Jojić.

Novi Pazar će u baražu snage odmeriti sa trećeplasiranim timom nižeg ranga, dok će Radnički iz Kragojevca igrati protiv četvrtog kluba Prve lige Srbije, a ko će im biti rivali superligaši će saznati sutra kada su na programu poslednji dueli plej-ofa prvoligaša.

PLEJ-AUT – 7. (POSLEDNJE) KOLO

Četvrtak

Radnik - Kolubara 3:0 (1:0)

/Spasić 7, Milovanović 55, Duronjić 86/

Petak

Mladost - Spartak 2:1 (1:0)

/Jojić 32, 62 - 89/

Proleter - Novi Pazar 0:2 (0:0)

/Mustafa 76, Maksimović 90/

Radnički 1923 - Metalac 1:2 (1:0)

/Joković 9ag - Krajišnik 50, Antonijević 60/



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara