Fudbaleri Milana (Reuters)
Fudbaleri Milana (Reuters)

Milan dugo lomio i na kraju je majstor Leao slomio žilavu Slaviju, eksplozija fudbala na Velodromu

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.03.24. | 23:07

Rosoneri nose lepu prednost u Prag, Viljareal produbio agoniju španskog fudbala u Evropi

Milan je dugo lomio otpor tvrde Slavije, slabo branio prekide i bio u situaciji da minimalno naplati idealnu situaciju. Na kraju je Rafael Leao pokazao delić talenta kojim raspolaže i četvrtim golom za 4:2 obezbedio Rosonerima mnogo mirniji revanš u Pragu pred četvrtfinale Lige Evrope.

Da Milan maksimalno ozbiljno shvata Ligu Evrope, govori i startna postava koju je večeras izveo Stefano Pioli. Praktično najjači tim koji je imao na raspolaganju. Počeli su i Menjan, Ernandez, Leao, Žiru

Izabrane vesti

Slavija nije slučajno ovde gde jeste, a Jirži Trpišovski se godinama unazad pokazao kao majstor za evropske utakmice i da favoritima zagorča život. Sve do 26. minuta kada je mladi Senegalac Dijuf zbog žestokog starta nad Pulišićem zaradio crveni karton, Milan nije imao ništa i nije video gol. E već, sa igračem više je bila druga priča…

Pet minuta posle Dijufovog isključenja, Leao je majstorskim centaršutem na drugoj stativi pronašao Olivjea Žirua koji ovakve šanse ne prašta. Bio je Milan u idealnoj situaciji koja nije dugo trajala jer branjenje prekida postaje veliki problem Piolijevog tima. Nakon kornera u 36. minutu, lopta se odbila na volej Davidu Duderi koji je sa 17 metara poslao projektil u mrežu iznenađenog Menjana.

Ipak, Milan je do poluvremena uspeo da stavi utakmicu pod kontrolu. Uzvratili su Rosoneri takođe posle kornera. Rejnders je dobio loptu na šut i lukavo pogodio bliži ugao, a samo dva minuta kasnije je Loftus Čik takođe posle kornera glavom sa peterca doneo velikih 3:1 pred poluvreme.

Sa dva gola i igračem više, Milan je bio u idealnoj situaciji pred drugi deo igre, ali se žilava Slavija nije predavala. I oživela je opet posle udarca iz ugla u 65. minutu. Ovoga puta je volej uhvatio Šranc i iznenadio Menjana.

Delovalo je da Milan neće izvući maksimalan profit iz utakmice u kojoj je dao tri gola i imao igrača više ali je onda Rafa Leao pokazao šta sve može kada mu se igra. Solo prodor, lažnjak, neuhvatljiv korner i bockanje preko golmana za mnogo opuštenijih 4:2 pred revanš u Pragu.

Marselj neće morati da razmišlja o revanšu jer je u najbojoj utakmici sezone do nogu potukao Viljareal na Velodromu i sa 4:0 rešio pitanje plasmana u četvrtfinale. Novi trener Žan Lui Gase je posle neslavne epizode na Kupu afričkih nacija potpuno probudio uspavani tim iz Provanse. Možda su domaći imali i motiv više jer je na protivničkoj klupi sedeo njihov trener sa poečtka sezone Marselino Toral.

Domaćin je odigrao furiozno prvo poluvreme i sa tri gola do odlaska na odmor rešio pitanje pobednika. Nakon dvadesetak minuta dominacije, Marselj je poveo kada je Veretu glavom krunisao centaršut Klosa. Drugi je došao posle akcije po levom krilu kada je Moskera nespretnom intervencijom matirao svog golmana Reinu. Tačku na blistavo poluvreme je stavio Pjer Emerik Obamejan.

Mora se priznati i da je Viljareal bio užasan. Završili su meč bez šuta na gol i produbili agoniju španskih klubova u Evropi ove sezone. Ni tri gola zaostatka ih nisu prodrmali da promene nešto u drugom poluvremenu. Marselj je nastavio da dominira, a Obamejanov maestralan gol za 4:0 je bio momenat večeri. Neverovatnim šutem iskosa, Gabonac je lobovao Reinu za konačnih 4:0 i korak ka četvrtfinalu Lige Evrope.

LIGA EVROPE

OSMINA FINALA (prvi mečevi)

Sreda

Sporting – Atalanta 1:1 (1:1)

/Paulinjo 17 – Skamaka 39/

Četvrtak

Karabag - Bajer Leverkuzen 2:2 (2:0)

/Benzija 26, Žuninjo 45+2 - Virc 70, Šik 90+2/

Roma - Brajton 4:0 (2:0)

/Dibala 13, Lukaku 43, Manćini 64, Kristante 68/

Sparta Prag - Liverpul 1:5

/Bredli 46 autogol - Makalister 6 penal, Nunjez 25, 45+3, Dijas 53, Soboslaj 90+4/

Benfika - Rendžers 2:2 (1:2)

/Di Marija 45 pen, Goldson 67 ag - Lorens 7, Sterling 45/

Frajburg - Vest Hem 1:0 (0:0)

/Gregorič 48/

Milan - Slavija Prag 4:2 (3:1)

/Žiru 34, Rejnders 44, Loftus Čik 45, Pulišić 85 - Dudera 36, Šranc 65/

Marselj - Viljareal 4:0 (3:0)

/Veretu 23, Moskera 28 ag, Obamejan 42, 59/


tagovi

Slavija PragPjer Emerik ObamejanRafael LeaoOlivije Žiru

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara