Milan gazi, Milan pobeđuje, Milan ruši rekorde! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.12.20. | 22:33

Mladi Rosoneri pobedili Sampdoriju u gostima i zadržali „plus pet“ na prvom mestu

Nema dileme, ovaj Milan nije prolazna senzacija, ovo je već ozbiljan tim koji pršti od samopouzdanja i gazi sve pred sobom. Deluje da je povratak u Ligu šampiona izvestan, ali i o skudetu treba i mora da se sanja kada već igra ovako dobro.

Rosoneri su nastavili seriju sjajnih rezultata u Seriji A i zadržali pet bodova prednosti na prvom mestu. Nova žrtva ekipe Stefana Piolija je bila Sampdorija u gostima. Milan je slavio 2:1

Izabrane vesti

Čak i bez lidera Zlatana Ibrahimovića i bez komandanta odbrane Simona Kjera, Milan igra sa istim stavom, sa istom gladi za pobedom i željom da nadigra rivala. Mnogi su se pribojavali kako će Milan izdržati paklenu seriju od dve utakmice sedmično u od 22. novembra do 23. decembra, ali bilans je da su Milanezi savladali Napoli, Fiorentinu, Sampdoriju, Seltika i remizirali u Lilu. A pomoć Zlatana Ibrahimovića su imali samo u Napulju.

Večeras pored Zlatana nije bilo ni najstandardnijeg igrača u dosadašnjem delu sezone Simona Kjera, ali i bez danskog štopera su Rosoneri pregrmeli neugodno gostovanje na Ferarisu. I srušili 47 godina star rekord odigravši 30. utakmicu zaredom na kojoj su dali gol.

Osim Ibre i Kjera, nedostajao je i Leao, ali je Pioli opet uspeo da pronađe pobedničku formulu sa mladim Gabijom u odbrani, dok su Dijaz i Hauge podelili po poluvreme na poziciji Rebića koji je opet morao u špic umesto Ibre. Milanova startna postava je u proseku imala 22,9 godina!

Ko zna kako bi se večerašnji meč odvijao da Donarumu u osmom minutu nije skinuo šut glavom Tonelija. Potom je Milan uspostavio dominaciju. Rebić je bio glavna opasnost za domaćine. Čak je izgledalo da je postigao gol, ali je Toneli nekako izbio sa linije. Milan je napadao, bio bolji, držao loptu na polovini rivala koji osim nekoliko prekida nije imao ništa u prvom poluvremenu. Milan je do srećnog, ali zasluženog vođstva stigao golom Kesija iz penala u 45. minutu. Potpuno nepotrebno je Jankto igrao rukom ispred Ernandeza koji nije mogao ništa da uradi u tom napadu. Čist penal kao suza i sigurni Kesi „sa kreča“.

Sandro Tonali je drugo poluvreme otvorio stativom i propustio šansu da potpuno ’ubije’ utakmicu. Kako se meč primicao kraju, Sampdorija je pritiskala sve više, aali je to sve bilo stihijski, bezidejno, neplanski... Jedinu šansu je imao Torsbi glavom. Milan je odoleo, Pioli osetio umor kod nekih igrača i uveo Kastiljeha umesto Salemakersa, a ovaj mu je vratio golom koji je prelomio utakmicu. Hauge i Rebić su izrežirali akciju, a Španac iz prve zakucao povratnu loptu u mrežu Audera.

Potom je Rebić promašio sjajnu šansu za 3:0, da bi Sampdorijine nade oživele srećnim golom Ekdala iz prekida kada je lopta jedva prešla gol-liniju. Ipak, Rosoneri su izdržali desetak minuta i ivraćaju se kući sa tri boda. Sledeći rival je Parma kući, pa se opet vraćaju u Đenovu na megdan istoimenom klubu. Godinu završavaju ozbiljnim ispitima protic Sasuola u gostima i Lacija kući. 

SERIJA A - 10. KOLO

Subota

Specija - Lacio 1:2 (0:2)

/Enzola 64 - Imobile 15, Milinković Savić 33/

Juventus - Torino 2:1 (0:1)

/Mekeni 77, Bonuči 89 - Nkulu 9/

Inter - Bolonja 3:1 (1:0)

/Lukaku 16, Hakimi 45, 70 - Vinjato 67/

Nedelja

Verona – Kaljari 1:1 (1:0)

/Zakanji 21 – Marin 48/

Parma - Benevento 0:0

Roma - Sasuolo 0:0

Udineze - Atalanta - odloženo

Krotone - Napoli 0:4 (0:1)

/Insinje 31, Lozano 58, Deme 76, Petanja 90+1/

Sampdorija - Milan 1:2 (0:1)

/Ekdal 83 - Kesi 45 penal, Kastiljeho 77/

Ponedeljak

20.45: (1,92) Fjorentina (3,50) Đenova (4,10)



tagovi

Samu KastiljehoFrank Kesi

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara