Milan Mandarić (MN Press)
Milan Mandarić (MN Press)

Milan Mandarić konačno ulazi u Vojvodinu!

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.03.24. | 19:46

Sa njim u upravu stiže i Miroslav Tanjga

Već godinama najavljivani dolazak Milana Mandarića u Vojvodinu, konačno će se desiti!

Kako ekskluzivno saznaje novosadski Dnevnik, srpsko-američki biznismen će 26. marta na Skupštini kluba i zvanično preuzeti funkciju potpredsednika Vojvodine.

Izabrane vesti

Mandarić je rođen u Lici ali je odrastao i školovao se u Novom Sadu za koji ga vežu najlepše uspomene iz mladosti. Sa 26 godina je otišao u Beograd i dalje preko Švajcarske u Ameriku gde je postao uspešan biznismen i ušao u sferu fudbala. Prvo kao jedan od suosnivača profesionalne lige s one strane Atlantika, a onda i kao vlasnik brojnih evropskih klubova poput Nice, Šarlroe, Šefild Venzdeja, Portsmuta, Lestera, ljubljanske Olimpije…

Odavno se spekulisalo da bi Mandarić mogao da proba sa nekom funkcijom i u srpskom fudbalu, a on je uvek isticao da bi u obzir dolazila samo Vojvodina.

“Ako bih se ikada odlučio da radim u Srbiji, došao bih u Vojvodinu. To je klub koji mi je donosio najviše radosti, ali i najviše bola. Toliko sam batina od oca dobijao zato što sam bežao sa nastave da bih stigao na utakmice Vojvodine. I na treninge sam stizao, opet nauštrb školskih obaveza“, govorio je svojevremeno Milan Mandarić.

Iako ga je nekoliko upravljačkih garnitura novosadskog kluba zvalo da se uključi u rad kluba, oprezno je izbegavao i držao se po strani. Sada je aktuelna uprava Lala sa predsednikom Dragoljubom Zbiljićem dogovorili sve detalje Mandarićevog angažmana u Vojvodini.

Poznati biznismen i fudbalski radnik je prihvatio ulogu potpredsednika u Vojvodini, a istu funkciju će obavljati i nekadašnji fudbaler Lala i trenutni direktor sportskog sektora u FSS Miroslav Tanjga.


tagovi

Milan Mandarić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara