Arkadiuš Milik (©Reuters)
Arkadiuš Milik (©Reuters)

Milik sve dalje od Juventusa - Roma šalje Undera i novac u Napulj

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.08.20. | 15:40

Win-win situacija za obe strane, posao bi vrlo brzo trebalo da se realizuje

Otkako je Dan Fridkin zaseo u predsedničku fotelju Rome, na Olimpiku je kao u košnici. Užurbano se radi na pravovremenom formiranju tima za narednu sezonu, a reklo bi se da u Rimu trenutno najmanje pažnje obraćaju na vezni red. Rešava se pitanje među stativama, otklanja se višak u defanzivi, ali se istovremeno radi na jačanju napadačke linije, odnosno na njenom osveženju.

Svakog trena bi čoporu Vučice trebalo da se priduži Pedro, ali tu definitivno neće biti kraj. Član rimskog kluba mogao bi da postane i Arkadijuš Milik. Krajem jula je italijanski novinar Đanluka di Marcio izneo informaciju da Poljak ima dogovor sa Juventusom, ali su se stvari od tada značajno promenile. Mauricio Sari, čija je Milik i bio izrazita želja, napustio je kormilo torinskog kluba i pregovori su naprosto stali.

Izabrane vesti

Roma je uvidela šansu i pronašla način kako da smekša Aurelija de Laurentisa. Korijere delo sport prenosi da je Vučica ponudila Napolitancima 15.000.000 evra i Džengiza Undera u zamenu za Milika i da je posao vrlo blizu realizacije. A čitav posao zaista ima smisla, iz dva razloga. Prvi, jer Miliku ugovor ističe za godinu dana i Laurentis ne želi da ga izgubi bez obeštećenja. Drugi, jer Đenaro Gatuzo već duže vreme traži zamenu za Hozea Kaljehona koji napušta klub krajem avgusta i upravo je Under velika želja nekadašnjeg bivšeg trenera Milana.

Dakle, win-win situacija za obe strane. Ostaje jedino pitanje šta će biti sa Edinom Džekom. Bosanski napadač je i ove sezone bio i te kako dobar, postigao je 19 golova u svim takmičenjima, ali ne treba zaboraviti da je odavno ušao u 34. godinu života i da bi svaka naredna sezona mogla da bude sve slabija. Džeko se u prethodnom periodu često povezivao sa Interom. Ko zna, možda mu Roma dovođenjem Milika sprema zamenu.


tagovi

Serija ANapoliRomaArkadijuš MilikDžengiz Under

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara