Milojević: Profesionalci kao specijalci - bol mora da se ignoriše! Imam nekoliko dilema...

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.09.18. | 12:54

Partizan? Ne mogu da vam kažem ništa...

Zoran Mirković juče u obraćanju medijima ishvalio Crvenu zvezdu i poručio da će duel sa večitim rivalom biti veliki test za njegove momke, a slično je reagovao i Vladan Milojević na današnjoj konferenciji za štampu. Zvezdin strateg nijednog momenta nije potcenio crno-bele, naglasivši da je ovo najvažnija utakmica u sezoni za njegov tim. 
"Ja sam uvek govorio da je nama prvenstvo prioritet. Zato nam je ovaj meč možda i najvažniji u celoj sezoni", kazao je Milojević na početku svoh izlaganja. "Večiti je derbi, svi dobro znamo šta to znači. Mnogo smo puta pričali kako je to posebna utakmica za sve nas. Ona se uvek izdvaja kao posebna i donosi mnogo više od ta tri boda"

Izabrane vesti

Vladan Milojević ne prihvata ulogu favorita koju Zvezdi nameću mediji i zvezdaška javnost, pa čak je i iz protivničkog tabora prethodnih dana moglo da se čuje kako brema favorita rado prepuštaju crveno-belima.
"Verujte da nema favorita u ovakvim utakmicama, to se više puta pokazalo u prošlosti, a pokazaće se i u budućnosti. U ovakvim mečevima nemate ni prednost domaćeg terena. Reč derbi sama za sebe dovoljno govori. To da li je neko favorit ili nije, kakva je forma - to ni najmanje nije važno. Čeka nas utakmica koja ima nepredvidiv tok. Hajde da sačekamo da vidimo kako će sve to da bude"

 

Milojević je u neku ruku na slatkim mukama. Bez obzira što kaže da Stojiljković nije u potpunosti spreman, neće mu biti lako da odabere igrače koji će u protokol, da ne govorimo o startnih 11. Pogotovo što mora da otpiše dvojicu stranaca, jer su četvorica maksimum.  
"Videćemo sutra. Propisi su propisi, moraju da se poštuju. Ali nije pitanje samo stranaca, imam u ekipi mnogo kvalitetnih igrača. Svesni su oni toga da ne mogu svi da igraju... Ja bih najviše voleo da ovde može, kao na Kipru, da za utakmicu budu prijavljeni svi koji su u klubu. Odluka neće biti laka"

Emotivna ispražnjenost? Često pitanje za naše trenere posle velikih utakmica kao što je bila ona protiv Napolija.
"Nemam čega da se plašim, navikli smo na sve to. Kad igrate narednu utakmicu sve do tada se poništava. Napoli je prošlost, najbitniji je Partizan i svaka naredna utakmica. Ovo nam je najbitnija utakmica u sezoni... Kod profesionalaca je kao kod specijalaca, moraju da ignorišu bol. Nema umora, nema izgovora".

Milojević neće detaljno o taktici, što je sasvim normalno, ali neće ni o Partizanu.
"Imam neke dileme, uvek ih imam. U formiranju tima ima puno faktora koje uzimam u obzir, pa uvek imam o čemu da razmišljam. Partizan? Ne mogu da vam kažem ništa", zaključio je strateg crveno-belih. 

Utakmica Partizan - Crvena zvezda na programu je u nedelju od 19 sati u Humskoj.


tagovi

Vladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara