Vladan Milojević (Foto: ©AFP)
Vladan Milojević (Foto: ©AFP)

Milojević slavi prvu pobedu u Večitom derbiju Kipra, APOEL razneo Omoniju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.11.22. | 18:48

Ubedljiv trijumf najtrofejnijeg kluba sa Rajskog ostrva

Sedma utakmica i sedma pobeda za Vladana Milojevića na klupi APOEL-a. Najveća dosad. Njegovi izabranici su u Večitom derbiju Kipra savladali Omoniju sa ubedljivih 4:0 (1:0). Teškom porazu bivšeg Milojevićevog kluba kumovao je crveni karton koji je već u 25. minutu zaradio mađarski internacionalac Adam Lang.

APOEL tako posle utakmice 12. kola zauzima drugu poziciju na tabeli sa dva boda manje i utakmicom više od vodećeg Pafosa, dok je Omonija šesta sa 11 bodova manje od ekipe bivšeg stratega Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Potpuno je srpski stručnjak preokrenuo sezonu najtrofejnijeg kluba sa Rajskog ostrva. Zategao je odbranu, koja je pod njegovim vođstvom samo jednom kapitulirala (14:1 gol razlika). Kruna je došla večeras, a Milojević je upisao i prvu pobedu u Večitim derbijama Kipra, pošto je prethodno tri kao šef struke Omonije izgubio.

Sjajno su fudbaleri APOELA-a iskoristili brojčanu prednost i u smiraj prvog poluvremena stigli do prednosti preko Laše Dvalija.

Osokoljeni raspletom prvog dela u drugom su potpuno razoružali rivala za nešto više od 25 minuta. Najpre je Gjorgi Kvilitaja u 64. minutu duplirao prednost Milojevićeve čete, a samo sedam minuta kasnije je Markinjos otklonio sve dileme o pitanju pobednika s kreča.

Nije se APOEL zadovoljio sa 3:0, pa je u poslednjim sekundama susreta (peti minut nadoknade) preko Jorgosa Efrema kompletirao poker golova.

KIPAR 1 – 12. KOLO

Petak

Hloraka – Paralimni 2:1 (2:1)

Subota

Karmiotisa – Doksa 2:1 (0:1)

AEK Larnaka – Apolon 1:0 (1:0)

Nedelja

APOEL - Omonija 4:0 (1:0)

/Dvali 45+3, Vilitaja 64, Markinjos 71p, Efrem 90+5/

AEL Limasol - Anatorzis U TOKU



tagovi

Vladan MilojevićAPOELOmonijaKipar 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara