(© St Louis City)
(© St Louis City)

MLS zaokružuje na 30

Vreme čitanja: 1min | pet. 14.08.20. | 14:47

Nova franšiza iz Sent Luisa u američkom fudbalskom šampionatu od 2023.

Mejdžor liga sokera, to jest američko fudbalsko prvenstvo planira da se narednih godina proširi sa 26 na 30 timova čime bi zaokružio početni proces razvoja, nakon čega sledi stabilizacija.

Ove sezone u ligu su stigla dva tima, Inter Majami Dejvida Bekama i Nešvil. Naredne godine pravo da nastupaju u MLS-u će dobiti Ostin i Šarlot, 2022. Sakramento Repablik, a Sent Luis 2023. Upravo ovaj poslednji je objavio da defintivno ulazi u ligu, i to sa već urađenim logom, bojama i naravno - imenom

Izabrane vesti

A ono će biti Sent Luis Siti, što je još jedna detalj "evropeizacije" tamošnjeg sokera. U suštini tako su izbegli bilo kakve buduće probleme sa nazivom, jer više niko ne zna da li će nekome smetati za par godina ovo ili ono ime. Pogledajmo samo šta se događa sa NFL gigantom, Vašington Redskinsima, koji se tako i zvanično više ne zovu. A na novi naziv i dalje se čeka.

MLS inače naplaćuje svaki slot u ligi, a priča se da je cena oko 150 miliona dolara, što dovoljno govori o kakvom biznis potencijalu se radi. Amerikanciu su majstori da od vrhunskog sporta naprave spektakl. I da dobro naplate naravno. Nema sumhje da će tako biti i sa MLS-om. Projekti i prognoze su povoljni, tako da se već razmišlja o 32 tima, ali to tek od 2023. godine.


tagovi

MLS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara