Mnogo teži zadatak za Orliće: Englezi na turnir stigli bez poraza i sa gol-razlikom 15:1

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.06.22. | 13:13

Orlići ne smeju da ponove greške iz meča sa Izraelom, jer će selekcija Jana Fostera to umeti da kazni

Utakmica sa Izraelom na startu turnira (2:2) koju su obeležile brojne oscilacije, usponi i padovi u igri, predstavljala je ozbiljnu opomenu, ali i jasnu smernicu za selekciju Aleksandra Jovića uoči okršaja sa prvim favoritom Evropskog prvenstva - Engleskom (20.00, Sportklub 3).

Srpski omladinci su odlično krenuli na otvaranju i poveli ranim pogotcima Marka Lazetića, ali su potom primili dva kiks gola i bili prinuđeni da se spasavaju u finišu meča. Uspeli su u tome zahvaljujući golu Stefana Lekovića i sačuvali otvorene šanse da se domognu plasmana u polufinale. Sa druge strane, Englezi su rutinski odradili posao protiv Austrije, na vreme su postizali golove preko Karnija Čukvuemeke i Alfija Devajna i došli u situaciju da već večeras mogu da obezbe plasman u završnicu turnira.

Izabrane vesti

"Možda se ovde nalazimo u podređenom pložaju, jer sve selekcije su igrale kvalifikacione turnire još u martu, a mi zbog situacije u Ukrajini, u prvoj polovini juna. I dok su ostale selekcije više od tri meseca provele u pripremi za završni turnir, mi smo pre 10-12 dana odigrali poslednji meč u Holandiji. Možda smo zbog svega malo hendikepirani u odnosu na ostale ekipe, ali to nije alibi. Igrači imaju dovoljno samopouzdanja, veruju u grupu, veruju u tim, veruju u ono što radimo. I u svakoj utakmici pokazaćemo karakter, kao što je bio slučaj i protiv Izraela kada smo postigli gol u poslednjim trenucima meča. Došli smo do boda koji će nam sigurno mnogo značiti u nastavku takmičenja. Dakle, govorimo o činjenicama. Dolazak ovde i plasman među osam najboljih u Evropi znači mnogo, igračima, Savezu, našem fudbalu. I to je definitivno veliki uspeh, ostvaren u periodu uspeha A tima, kao i kadetske selekcije. Ni remi protiv Izraela ne menja tu sliku, jer u Slovačku niko nije došao slučajno. I idemo sada dalje", rekao je selektor Aleksandar Jović.

(1,50) ENGLESKA (4,30) SRBIJA (6,50)

Današnja utakmica neće ništa odlučiti kada je u pitanju konačan plasman Orlića u polufinale, ali bi mnogo toga mogao da odredi pred poslednje kolu. Englezi u slučaju eventualne pobede mogu da obezbede plasman u polufinale, što bi značajno uticalo na njihovu motivaciju u poslednjem kolu protiv Izraela, iako bi i tada bili favoriti za pobedu. Dakle, Orlićima bi od ogromne važnosti predstavljao eventualni bod protiv Gordog Albiona, jer bi onda imali sve u svojim rukama 25. juna kada je na programu poslednje kolo.

"Kad pričam sa igračima, mi smo taj turnir u Holandiji doživeli kao jedno mini Evropsko prvenstvo. I sada ovde ponavljamo iz dana u dan neke stvari koje smo već radili u Holandiji. Engleska je ovde favorit, kao što je to bila Holandija na svom terenu. Mislim da mi protiv favorita uvek dobro igramo i neki poseban motiv igračima u takvim duelima nije potrebna. Razmišljamo o svemu. Ono što je važno jeste da su momci dobri, veoma posvećeni, odgovorni u izvršavanju obaveza. Javnost u Srbiji mora da zna da dajemo poslednji atom snage u svakoj utakmici i da stalno tražimo te neke dopusnke izvore energije koji će nam biti potrebni za narednog protivnika", rekao je selektor Aleksandar Jović.

Selekcija Jana Fostera je na šest mečeva u dve faze kvalifikacija primila samo jedan gol, uz gol razliku 15:1 i skor od pet pobeda i jednog remija (protiv Švajcarske 0:0). U istom stilu su nastavili i na finalnom turniru, pa će biti silno motivisani i protiv Srbije. Jasno je da Orlići, pre svega u defanzivi, moraju da budu na znatno višem nivou nego protiv Izraela.

EVROPSKO PRVENSTVO M19, GRUPNA FAZA - 2. KOLO

GRUPA A

Utorak

Slovačka - Italija 0:1 (0:1)

/Ambrozino 33/

Rumunija - Francuska 1:2 (0:2)

/Kubis 82 - Čauna 12, Adelan 20/


GRUPA B

Sreda

17.30: (3,20) Izrael (3,40) Austrija (2,25)

20.00: (1,50) Engleska (4,30) Srbija (6,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

omladinska reprezentacija SrbijeAleksandar Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara