(© Reuters)
(© Reuters)

Montela na klupi Turske do kraja Mundijala 2026.

Vreme čitanja: 1min | sre. 20.09.23. | 15:28

Smenjen Štefan Kunc

Dve godine i jedan dan. Toliko je izdržao Štefan Kunc na klupi reprezentacije Turske, međutim, sad će tu poziciju prepustiti Vinčencu Monteli.

Razlog što je Kunc smenjen je dvostruke prirode. Jedan je skopčan sa nerešeniim rezultatom u susretu sa Jermenojom u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope, te porazom u kontrolnom meču sa Japanom, a drugi što je posle septembarskog ciklusa okrivio igrače za slaba izdanja i to je bila kap koja je prelila čašu nezadovoljstva, iako je reč o stručnjaku koji je sa mladom reprezentacijom Nemačke dvaput bio prvak Evrope za uzrast do 21 godine. Sa seniorima očigledno nije išlo.

Izabrane vesti

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga

-------------------

Situaciju u turskoj reprezentaciji pokušaće da popravi Vinčenco Montela. Italijan je dogovorio saradnju na tri godine, što znači da će najpre pokušati da se u konkurenciji Hrvatske i Jermenije plasira u Nemačku 2024, a onda i da u okviru mundijalskih kvalifikacija obezbedi plasman na Svetskog prvenstvo 2026. Montela će dovesti nekoliko saradnika, sa kojima je sarađivao dve godine u Adani, gde su ga čelnici FS Turske i spazili.

Pre Adane, nekadašnji napadač Empolija, Đenove, Sampdorije i Rome, vodio je kao šef strčnog štaba Violu u dva mandata, sedeo na klupi Sampdorije, Milana i Sevilje.


 



tagovi

Fudbalska reprezentacija TurskeVinčenco MontelaŠtefan KuncEURO 2024kvalifikacije za EPKvalifikacije za Euro 2024kvalifikacije za Evrobasket 2023. za košarkašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara