Komentari na vest

MOZZART ANALIZZA: Zašto svi vole Napoli?

d

donjoe

pre oko 1 godinu

odličan opis, jer od malena demonstriram takav fudbal, ol raund igrač, fudbal je igra prostora, imaginacionih instikt poteza i kretanja,tvojim kretanjem primoravaš protivnika na grešku, i sasvim je logično i normalno da igrač sa levog krila zsvrši ns desnom krilu ili centru u zoni šuta i poentira, i kad imaš 11 olraund igrača koji se razumeju u igri to je već 50% pobeda.... davne 1990 igrali smo protiv reprezentacije SFRJ tj igračima repke koji su služili vojni rok, JNA,glsvne zvezde Semir Tuce i Sead Kajtaz, gledao sam ih kao dete u los anđelesu fenomenalna igra, i protiv JNA igrsm levog beka, nije moja pozicija, ali već posle deset minuta zamenio sam standardnog levog beka krljao je Kajtaza, jer svi napadi repke su išli preko njega, trener mi ksže zsgrevaj se Van Basten menjaš beslimija,jedino ti možeš odigrati protiv Kajtaza, zagrevam se i ne verujem igraću na stadionu JNA protiv mojih idola,a klub nam je u nižem beogradskom rangu ulazim i Kajtaz do kraja poluvremena ne dobija ni jednu loptu, idemo ka svlačionici Kajtaz mi prilazi zagrli i kaže mali šta ćeš ti ovde ti si prvoligaški igrač i to vsnserijski, koja je fora, rekoh nema fora, prostor čuvam pokrivam kretanje u liniji dodavanja i niko ti neće dodati loptu, ali ako bi igrao klasično flaster tu je kraj, ako primiš loptu šanse su fifti fifti, a ja igram na sto posto da lopta ne stigne do tebe...koliko imaš godina pita, rekoh 20, neverovatno tako mlad a igraš fudbal koji nisam video ni u jugi ni u evropi ni na olimpijskim igrsma, bravo mali, drugo poluvreme neverovatna scena Tuce i Kajtaz zajedno na levom krilu, guše se trener JNA i moj šire ruke šta uradi mali otera kajtaza na levo krilo, moja strana prazna, trčkaram i pravim kretnje za brzi beg po levom krilu, četri puta sam povukao kontru sa naše polovine ili deset metara iza centra, iz te četri kontre pala su dva gola na moj centaršut, malo koja ekipa iz viših rangova pa i druge i prve lige je dala do tri gola JNA naša je dala četiri....godinu dana kasnije Milan je počeo demonstrirati približno kao ja fudbal, ali ovo što sada Napoli igra to je taj fudbal sli nisam imao sa kim....Kajtaz i trener JNA su hteli da mi nađu klub u drugoj ligi pa čak i prvoj, ali počeo je rat svi se vratili svojim republikama raspad SFRJ i ode sve bestrsga....
J

Ja ih

pre oko 1 godinu

ne volim.
M

Ma da...

pre oko 1 godinu

Ukratko, malo emocije zbog Maradone a mnogo vise zato sto neutralni i normalni navijači zele da neko drugi osvoji Skudeto a da to nisu Juve Milan i Inter. Tako da bi isto navijali i bilo bi nam drago da neko konačno nov osvoji titulu bilo da je to Fiorentina Lacio Roma... Isto tako je svima bilo drago kada je Lester osvojio, ili Monpelje... Ne postoji nista gore od monopola i dominacije jednog ili dva kluba decenijama! Samo zato se i omalozava Bundesliga!
v

volimo napolitanke

pre oko 1 godinu

Ne znam ko su to svi koji vole Napoli? ove sezone su prvi i igraju dobro i od jednom svi gotive Napoli. Ne poznajem ni jednog coveka koji navija za Napoli duze od pola godine. Osim ludih Napolitanaca bas niko ih ne voli.
t

todos

pre oko 1 godinu

Ja nekim cudom, tj.zbog caleta i Maradone navijam za njih jos od kad sam bio dete. Cak i dok su bili bas losi. Zapravo, samo za njih i navijam :) SporCki pozdrav
1

101

pre oko 1 godinu

Dovoljna je jedna rec: Maradona!!!!!!!!!
I

Inzaghi

pre oko 1 godinu

Volimo ih jer već skoro 15 godina igraju jako prijatan fudbal za gledanje, još od tria Laveci, Kavani, Hamšik ( Macarijev Napoli sa 3-4-3 formacijom). Posle toga sledi Trio Iguain, Insinje i Kaljehon (Sarijev Napoli ) koji je dao najviše golova u Seriji A i ispustio skudeto onim nesrećnim porazom od Juvea golom Zaze ( Sve sto je ikada značajno uradio u karijeri). Sad sa Spaletijem takođe igraju napadački i prijatno za oko i eto napokon se poklopilo da veliki trio sa severa kiksne i prepusti titulu posle 20 godina dominacije na čizmi.
W

Wat

pre oko 1 godinu

Svaka im cast i postovanje za sve ove sezone, ali ne volim ih ni najmanje.
G

Gaizka

pre oko 1 godinu

Vole ih svi zato što ništa ne osvajaju, ako krenu redovno da uzimaju italijansku ligu, počeće i njih da pljuju..
m

moa carta

pre oko 1 godinu

Zaista svaka čast za igre ove sezone, zasluženo će uzeti titulu iako su Milan i Juventus za klasu jače ekipe, ali to je već druga priča. Treba biti realan i reći da se Napoli sledeće sezone vraća na staro, i da im ponovo sledi grčevita borba za LŠ, što uopšte nije loše iako posle titule deluje kao malo.
t

todos

pre oko 1 godinu

Prvo je bilo, ma nece izdrzati 10 kola, pa padaju posle sp, pa padaju posle Bozica, ma nema sanse na dva fronta, pa ovo pa ono...:)
a

asdfghjk

pre oko 1 godinu

Milan ni na igrici ne moze da bude jaci od 4,5 ekipa ligi.