"Fudbaleri ćuprijske Morave i Sinđelića iz Vojnika"
"Fudbaleri ćuprijske Morave i Sinđelića iz Vojnika"

MOZZART obukao više od 1.500 sportista

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.09.17. | 12:28

Akcija „Novi dresovi za nove šampione“ se širi Srbijom. Nemanja Matić: Potekao sam iz malog mesta i vrlo dobro znam šta igračima znači nova oprema

Fudbaleri ćuprijske Morave i Sinđelića iz Vojnika

Akcija kompanije MOZZART „Novi dresovi za nove šampione“ je zaista odlična i siguran sam da mnogo znači, ne samo klubovima, već i svakom igraču i igračici posebno. I ja sam potekao iz malog mesta i vrlo dobro znam koliko je bitno za decu, ali i sve one koji imaju želju i volju da se bave sportom, da imaju dobru opremu i dobre uslove za trening.

Izabrane vesti

Ovako o akciji u okviru koje je novu sportsku opremu dobilo više od 1.500 talentovanih sportista nižeg ranga takmičenja koji nisu u mogućnosti da se samofinansiraju govori jedan od naših najboljih fudbalera, as Mančester Junajteda Nemanja Matić, koji je inače poznat po tome da izuzetno mnogo pomaže lokalnu zajednicu i doprinosi razvoju sporta u kraju u kom je ponikao.

Nemanja Matić

Danas se u više od četrdeset fudbalskih, košarkaških, odbojkaških, rukometnih... klubova širom Srbije trenira i igraju se takmičarske utakmice u dresovima i opremi koju je obezbedila kompanija MOZZART. Dosad je ova akcija stigla u Niš, Osečinu, Novi Bečej, Bujanovac, Valjevo, Pančevo, Topolu, na Cerak i do mnogih drugih mesta...

Dvostruki šampion Premijer lige u prethodne tri godine nije ni u jednom trenutku zaboravio gde je naučio prve fudbalske korake, pa je u svom Vrelu izgradio terene, a nedavno je na Ubu rekonstruisao stadion. To je samo deo pomoći koju je pružio lokalnoj zajednici.
„Bitno je promovisati rad manjih klubova, jer većina vrhunskih sportista potekla je upravo iz malih sredina. Ali njihov značaj nije samo stvaranje novih reprezentativaca, već je od ključne važnosti i uticaj na lokalnu zajednicu i vezivanje za lokalne heroje. A pravi sportisti ne zaboravljaju odakle dolaze i oni će se uvek odužiti kraju iz koga potiču. Zato je važno da zajedno ukažemo na to da treba pomagati lokalni sport“, rekao je naš proslavljeni fudbaler, koji je u više navrata pomogao FK Vrelo Sport i FK Jedinstvo sa Uba.

Članice ženskog futsal tima Vojne akademije

Tokom ove akcije „uvezivale“ su se mnoge sportske priče. Tako je u Pomoravlju na prijateljskoj utakmici MOZZART spojio klubove koji, i pored duge tradicije postojanja i relativno male udaljenosti, nikada dosad nisu odmerili snage. FK Morava i FK Sinđelić iz Vojnika imali su dan za pamćenje na stadionu u Ćupriji, a sve u cilju povezivanja, saradnje i promocije rada ovih klubova.

Ženski sport je takođe doneo brojna priznanja, evropske, svetske i olimpijske medalje Srbiji. Žene se sa uspehom bave i sportovima koji su nekada bili rezervisani za muškarce. Jedan od takvih primera je i ženska futsal ekipa Vojne akademije koja niže uspehe na mnogim međunarodnim takmičenjima. Doskoro su pozajmljivale opremu od svojih kolega kadeta. U okviru akcije „Novi dresovi” dobile su kompletnu sportsku opremu, a cilj im je, kako kažu, da u skorijoj budućnosti uđu i u profesionalne vode ovog sve popularnijeg sporta.

Košarkaši Osečine

Direktor korporativnih kominikacija kompanije MOZZART Borjan Popović istakao je da je akcija „Novi dresovi za nove šampione“ pokrenuta je u cilju popularizacije sporta u lokalnim zajednicama, razvoja lokalnih sportskih klubova i podrške talentima.
„Podržavamo uglavnom neprofitna, niskoprofitna sportska udruženja i klubove kojima znači bilo kakva pomoć. Na ovaj način nastojimo i da se zahvalimo zajednici i sportu, koji nam je toliko radosti doneo, ali i da pošaljemo poruku i pozovemo ostale kompanije da se na svoj način uključe u razvoj šampiona na svakom polju“, naveo je Popović.

Akcija pomoći klubovima se nastavlja širom naše zemlje u cilju ostvarivanja najboljih rezultata. MOZZARTOVI dresovi spremni su za početak sezone, a još mnogo klubova može da očekuje podršku ove kompanije.

Podsećamo da je u toku još jedna velika MOZZARTOVA akcija „Sto terena za jednu igru“, a u okviru koje će naredne sedmice biti otvoren teren „Zoran Moka Slavnić“ na Dorćolu.


tagovi

deo tvog životaMozzart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara