Mozzart oživeo snove o odlasku na Mundijal: Želeo bih opet ovo da proživim, nisam očekivao najbolja mesta na stadionu

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.11.22. | 08:34

Mozzartovi putnici ne kriju oduševljenje po povratku iz Katara sa utakmice Brazil - Srbija

Kako je Mozzartovim putnicima za Katar, dobitnicima nagradne igre “Pogodi najveću kvotu” bilo na 24-časovnoj avanturi u Dohi, lako je zaključiti samo na osnovu nekoliko kadrova koje su pažljivo i predano ovekovečili naši fotografi i snimatelji.

Slika često kazuje više od hiljadu reči, ali živa reč je nekada neprocenljiva, a kombinacija reči i slike daje kompletan utisak i doživljaj.

Izabrane vesti

“Kada smo stigli tamo, kada je sve krenulo, u nekim trenucima bilo je malo teško, bez mnogo spavanja, stigne umor. Ali kada je prošlo, kada su se utisci slegli i nakon dva dana vraćanja filma mogu da kažem jedino da bih želeo još jednom ovo da proživim. Recimo u Meksiku i Sjedinjenim Državama za četiri godine”, kaže jedan od naša 122 putnika, Darko Cukić iz Zrenjanina i nastavlja: “Kada sam video druge putnike Mozzartovog aviona, čoveka koji ima 72 godine i gazi napred, neumorno, žao mi je da kažem da mi je bilo teško. Mozart je sve sjajno organizovao, ovo je bilo putovanje kakvo se samo poželeti može. Oduševljen sam. Skidam kapu Mozzartu na ovome što je napravio. Nemam nijednu zamerku. Kada me je uhvatio umor, rekoh sebi ne bih išao u Meksiko, pa ne znam šta. A za četiri godine, ako opet bude neka akcija i ako ne dobijem nagradu, pitao bih šta košta da platim i da idem”, otvorio nam se Darko.

Preko dana obilazak Dohe, stigao je Darko i da vidi more, a par sati kasnije poseta jednom od najgrandioznijih stadiona na svetu.

“Nisam do sada bio na većim stadionima od Partizanovog i Zvezdinog. Dobiti mesta na zapadu, maltene iza klupe sa našim igračima, pa to nema nigde. I sve to na stadionu na kojem će se igrati finale Svetskog prvenstva… Gledati svoju zemlju protvi Brazila, a realno je Brazil najjača reprezentacija na svetu trenutno… Ludilo”, ispričao je naš Zrenjaninac.

Mozzart je u avion za Katar okupio ljude iz čitave Srbije, a Loznica je po mnogo čemu obeležila naše putovanje jer je iz ovog grada preko desetak igrača pogodilo najveću kvotu i bukiralo kartu za avion i utakmicu. Mnogi su, kao što smo već pisali na put krenuli pripremljeni u majicama sa printom Mitrogola.

Stefan Jovanović iz Lipničkog Šora kod Loznice pojačao je ekipu iz ovog mačvanskog grada.

“Poznajem neke od dobitnika sa kojima sam zajedno putovao u Katar. Loznica je mali grad i ko se bavio nekim sportom, a većina nas je igrala fudbal, znamo se i preko fudbala. Ma, ceo grad se zna. Svi mlađi vole da tipuju rezultate utakmica i tu se povremeno srećemo.”

Stefan sa svojih 26 godina do sada nije imao priliku da leti avionom, niti da se nađe na velelepnom stadionu poput Lusaila. Malo je reći da je bio oduševljen.

“Prvi put sam imao priliku da doživim ovako nešto. Da nije bilo Svetskog prvenstva i ove Mozzartove akcije, verovatno nikada i ne bih posetio Katar. Impresionirao me je lajt-šou pre početka utakmice, srpska zastava koja se vijorila na terenu i sav sam se naježio kada je počela himna. Mesta su bila fantastična i nisam mogao ni da pretpostavim da ćemo sedeti toliko blizu terena. Na Mozzartovoj promociji na Novom Beogradu nekoliko dana pre puta, rekli su nam da ćemo biti u prvom prstenu. Već tada sam se malo iznenadio. Nisam očekivao najbolja mesta na stadionu.”

Euforija oko učešća i šansi Orlova na Mundijalu nije splasnula ni nakon poraza od Brazila.

“Možda i nije bilo realno da ostvarimo pozitivan rezultat protiv Brazila. Imaju brutalan tim i vidim ih u finalu Mundijala. Ali protiv Kameruna očekujem glatku pobedu, sa dva do tri gola razlike.“

Posete Kataru i stadionu zaista jesu nešto posebno, ali kontakti i ljudima iz drugih kultura i hiljadama kilometara udaljenih zemalja, samo su obogatile ovo neprocenljivo iskustvo.

“Nas četvorica iz Loznice smo se držali zajedno sve vreme i da li smo bili interesantni drugim navijačima ili nešto drugo, tek mnogo ljudi nam je prišlo da se slikamo. Nosili smo zastave, mi smo se drali navijali, pa su nam prilazili i Brazilci, Marokanci, Korejci, više ne znam sa kim smo se sve slikali. I mi smo prilazili navijačima drugih reprezentacija i takođe pitali za fotografije. Svi su bili izuzetno ljubazni i u Srbiju vraćam divno iskustvo.“


 

 


tagovi

Mozzart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara