Dani Sebaljos i Načo Fernandez (©Reuters)
Dani Sebaljos i Načo Fernandez (©Reuters)

Murinjo gleda ka Madridu: Sa Bernabeua bi da pokupi Sebaljosa i Nača za zimsku revoluciju

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.11.21. | 13:04

Romi potrebno ojačanje svake linije tima

Početak sezone nije dao pravu sliku o Rominim mogućnostima. Žoze Murinjo je tek u oktobru spoznao koliko je Roma tanka, neko bi rekao kao flis papir, i da je borba za Skudeto ove godine misaona imenica. Spada u domen naučne fantastike. Nema Vučica trenutno ni taj kvalitet ni tu dubinu. Žoze Murinjo mora da zasuče rukave i prione na posao.

Lacio i Milan su ogolili Romine mane, Bode Glimt ju je ponizio u Ligi konferencije. Od tada prestaju priče o tituli, ili bolje rečeno tu su završene. Na Žozeu Murinju je da, za početak, vrati Rimljane u Ligu šampiona. Više od toga očekivati bilo je nerealno, ali je odličan start u Seriji A „zapalio“ Romaniste i podgrejao nade o Skudetu. Ubrzo su presahnule.

Izabrane vesti

A, da bi se Roma zadržala unutar zone četiri – trenutno drži četvrto mesto – bila sposobna za nešto više, biće joj neophodno da počev od zime raščisti igrački kadar i krene u rekonstrukciju svih linija tima. Roma se sprema za „zimsku revoluciju“.

Od letnjih akvizicija samo je Rui Patrisio dobio visoku ocenu, dok bi ostatak, uključujući i Tamija Abrahama, polako mogao da se pakuje i krene u potragu za novom sredinom, ako ne počne da doprinosi u većoj meri. Imaće Englez još šansi, neće ga se tako lako na Olimpiku odreći, jer su iskeširali 40.000.000 evra. Sem ako se neko ne upeca i Roma priblžno uspe da izvuče cifru koliku je uložila.

Nije očaran Žoze Murinjo pojačanjima, a za zimu je već pikirao dvojac Real Madrida. Od pozajmice Borhe Majorala rimski klub nije profitirao – Španac upisao samo dva nastupa u Seriji A – ali to neće čelnike Vučice sprečiti da ponovo sednu sa Real Madridom za pregovarački sto i zatraže još dvojicu. Portugalac je označio Danija Sebaljosa i Nača Fernandeza kao mete.

Za sada nije poznato hoće li Roma po Majoralovom sistemu – dovođenje na pozajmicu – pokušati da dovede dvojac Blankosa ili će, pak, biti izričita u nameri da otkupi ugovore. Dani Sebaljos nije u planovima Karla Ančelotija. Kraljevski klub je i letos želeo da se ratosilja njegovog ugovora, ali su sve opcije propale. Centralni vezista je ugovorom za Real Madrid vezan do 2023, na Santjago Bernabeu teško da će zatezati, ali je pitanje da li će Dani Sebaljos želeti da krene put Rima ili će insistirati na povratku u Betis.

Sa Načom Fernandezom neće ići tako lako. Univerzalac ima minutažu kod Karla Ančelotija, krpi sve moguće rupe u klimavoj odbrani Real Madrida i izvesno je da će Roma morati da se otvori. Pitanje je koju će cenu Kraljevski klub „zacepiti“.

Napravio je Gospodin posebni spisak želja, a ako je verovati informacijama koje dopiru sa Apenina, pored Danija Sebaljosa i Nača Fernandeza na njemu su i Ruben Loftus-Čik, kojeg je Tomas Tuhel skrajnuo, Hari Vinks, Denis Zakarija

Priprema Žoze Murinjo teren za udaranje temelja i čuvenu drugu sezonu.


tagovi

Dani SebaljosNaćo FernandezŽoze MurinjoRomaReal MadridSerija APrimera

Obaveštavaj me

Roma
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara