©Screen shot
©Screen shot

Na Ubu se orilo: Kari, Kari, Kari! Napadač iz Gane u 90+4 odveo Jedinstvo na drugo mesto PLS-a

Vreme čitanja: 3min | sre. 01.05.24. | 18:13

Veoma važno slavlje ekipe Stefana Radisavljevića nad Tekstilcem - 2:1

Pod ogormnim pritiskom je Jedinstvo sa Uba dočekalo današnji meč Mozzart Bet Prve lige Sbije sa Tekstilcem, pošto je vezalo dva poraza i bilo joj je neophodna pobeda za povratak na željeni pravac. Izabrala je ekipa Stefana Radisavljevića najteži mogući put za proboj na drugo mesto, pošto je u finišu do pobede došla iz rezultatskog deficita, a onda u četvrtom minutu nadoknade zapalila tribine stadiona Dragan Džajić. Heroj ubljanske publike po ko zna koji put u sezoni bio je sjajni napadač iz Gane Kvaku Karikari, koji je iskoristio dodavanje sunarodnika Ibrahima Zubairua, prevario svog čuvara Đorđa Jovanovića, a onda i matirao Bojana Braća - 2:1 (1:1).

Publika na tribinama se svom heroju odužila uz ovacije "Kari, Kari, Kari", a brzonogi fudbaler još jednom na delu pokazao da bi imao mesta i u mnogim timovima Mozzart Bet Superlige u ovoj sezoni. Jedinstvo sada ima dva boda više od trećeplasirane Inđije, koja je doživela ubedljiv poraz na Karaburmi od OFK Beograda, uz het-trik nezaustavljivog Jovana Mituljikića.

Izabrane vesti

Ubljani su sami sebi zakomplikovali život na današnjem meču, pošto su od 34. minuta bile u zaostatku zbog autogola nespretnog Alekse Paića. Domaći su uspeli da izjednače deset minuta kasnije, zahvaljujući snalažljivom Ognjenu Dimitriću, koji je ušao u prazan prostor i krunisao odličan pas Dejana Milićevića. Savladao je Bojana Braća i upisao svoj treći gol u ovoj sezoni.

Domaći su napadali čitavo drugo poluvreme, pre svega preko tandema iz Gane Zubairu-Karikari, koji su stvorili nekoliko opasnih situacija pred protivničkim golom, ali nije došlo do promene rezultata. U završnici meča bilo je i povika na sudiju Sašu Ranisavića sa obe strane, a posebno u 71. minutu, kada su igrači Jedinstva smatrali da je morao da pokaže na belu tačku jer je Đorđa Jovanovića pogodila lopta u ruku. Glavni arbitar meča je samo odmahnuo rukom, što se nije dopalo domaćoj publici i igračima.

Ipak, Jedinstvo je nastavilo da napda svim silama, a Radisavljević da traži dobitnu kombinaciju u navali, koja će pronaći put kroz defanzivni bedem ekipe Branka Mirjačića. Tu dobitnu kombinaciju ponovo su činili Karikari i Zubairu.

Ubljani sada imaju sve u svojim rukama u poslednja četiri kola, kada će gostovati Grafičaru i Radničkom iz Sremske Mitrovice, a ugostiti Mačvu i Smederevo.

Jovan Mituljikić je ove sezone ostao u senci brata Nikole, ali i najboljeg strelca takmičenja Dejana Georgijevića, ali je to očigledno odlučio da promeni u završnici sezone. Danas je zabeležio savršeni het-trik protiv apsolutno nemoćne Inđije.

Zvezdin đak je seriju golova započeo glavom u 17. minutu, drugi je postigao u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena levom nogom, nakon elegantnog driblinga u protivničkom šesnaestercu, dok je treći dao desnom. Velike zasluge za treći pogodak idu na adresu Nikole Kneževića, koji je pravovremeno poslao loptu u prostor i omogućio svom saigraču da na pravi način kompletira današnje izuzetno izdanje na Karaburmi.

Najveći propust u 33. kolu napravila je ekipa Smedereva, koja nije uspela da savlada Mačvu na svom terenu (0:0), čime je mogla da se probije na deobu druge pozicije na tabeli sa Jedinstvom, a ovako je ostala na četvrom mestu. Uz Ubljane najviše je profitirao Radnički iz Sremske Mitrovice, koji je savladao Grafičar na svom terenu (1:0), vezao drugu pobedu u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije, pa ima priliku da se umeša u borbu za ulazak u Baraž ako nastavi sa trijumfima.

Igrač odluke u Sremskoj Mitrovici bio je Aleksandar Đukanović, koji se u 78. minutu odlično snašao nakon ubačene lopte iz skraćenog kornera sa desne strane.

PRVA LIGA SRBIJE, PLEJ-OF ZA PROMOCIJU, 33. KOLO:

Jedinstvo Ub - Tekstilac Odžaci 2:1 (1:1)

/Dimitrić 4+, Karikari 90+4 - Paić 34ag/

OFK Beograd - Inđija 3:0 (2:0)

/J. Mituljikić 17, 45+3, 50/

Radnički SM - Grafičar 1:0 (0:0)

/Đukanović 78/

Smederevo - Mačva 0:0



tagovi

Tekstilac OdžaciJedinstvo UbIbrahim ZubairuKvaku KarikariJovan Mituljikić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara