Simons (©Reuters)
Simons (©Reuters)

Nađe i Lajpcig svetlo na kraju tunela

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.02.24. | 19:25

Bikovi lako protiv Uniona – 2:0

Priča o borbi za titulu je davno završena, ali kakva je kriza ščepala Red Bul Lajpcig, počelo je i mesto u Ligi šampiona za sledeću sezonu da mu izmiče iz ruku.

U četiri poslednja kola: remi, pa tri poraza u nizu. Ali, našao je Crveni bik svetlo na kraju tunela. Protiv koga drugog nego protiv ove sezone neprepoznatljivog Union Berlina – 2:0.

Izabrane vesti

Dva nemačka predstavnika u Ligi šampiona pre koji mesec, a dve tako različite sudbine u šampionatu. Dok Lajpcig i dalje vidi šansu da se bori za novi nastup u evropskoj eliti, Union Berlin mora da vodi grčevitu borbu za opstanak. Čaša meda i čaša žuči za klub iz glavnog grada...

Okrenula se sreća Berlincima i kada su u pitanju susreti sa Lajpcigom. Bili su jedini tim koji je uspeo da dobije dva puta uzastopno crveno-bele u gostima, ali i toj sreći danas je došao kraj.

Trener Lajpciga Marko Roze je napravio pet izmena u startnoj postavi u odnosu na težak poraz od Štutgarta (2:5) i to je donelo rezultat. Posle pet meseci nakon teške povrede kolena zaigrao je komandant odbrane Vili Orban i odmah se poslednja linija zategla kao pod konac.

Brzo je Red Bul terensku inicijativu pretvorio u vođstvo. Igrao se 11. minut kada je Openda loptu koja se kao u karambolu odbijala u šesnaestercu Uniona spakovao u mrežu. Imao je domaći sastav do poluvremena još dve dobre šanse da uveća prednost, ali odličan je bio Švolov na golu sastava iz Berlina.

Samo što je krenulo drugo poluvreme, pokazalo se, utakmica je rešena. Benjamin Šeško je bio na pravom mestu posle dodavanja Rauma i pogodio za 2:0. Malo posle toga je Slovenac još jednom zatresao mrežu Uniona, ali je iz VAR sobe stigao signal da je ofsajd.

Kada je u 73. minutu Trimel dobio crveni karton, sve nade Uniona da može da izbegne poraz potonule su u vodu.

BUNDESLIGA – 20. KOLO

Petak

Hajdenhajm - Borusija Dortmund 0:0

Subota

Bajern Minhen - Menhengladbah 3:1 (1:1)/Pavlović 45, Kejn 70, De Liht 86 - Elvedi 35/

Bohum - Augzburg 1:1 (1:0)

/Broščinski 33 - Demirović 90+2/

Darmštat - Leverkuzen 0:2 (0:1)

/Tela 33, 52/

Frajburg - Štutgart 1:3 (0:2)

/Kibler 45+11 - Undav 3, Fihrih 7, Mitelštet 74/

Majnc - Verder 0:1 (0:1)

/Dukš 2/

Keln - Ajntraht Frankfurt 2:0 (0:0)

/Alidu 67, Tilman 80/

Nedelja

Volfzburg - Hofenhajm 2:2 (0:1)

/Majer 58, 70p - Bajer 6, Promel 66/

RB Lajpcig - Union Berlin 2:0 (1:0)

/Openda 11, Šeško 49/



tagovi

Red Bul LajpcigUnion BerlinBundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara