Manuel Nojer i Mark Andre ter Štegen (©AFP)
Manuel Nojer i Mark Andre ter Štegen (©AFP)

Nagelsman već odredio prvog golmana za EURO

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.03.24. | 21:53

"Već smo doneli odluku", poručio selektor Nemačke na današnjoj konferenciji

Ako se Mark Andre ter Štegen nadao da će u odsustvu Manuela Nojera moći da se nametne selektoru Nemačke Julijanu Nagelsmanu u predstojeće dve prijateljske utakmice, bilo je uzalud. Ma šta golman Barselone uradio protiv Francuske i Holandije neće uspeti da promeni mišljenje doskorašnjeg trenera Bajerna.

Tri meseca pred početak Evropskog prvenstva 36-godišnji stručnjak već je doneo ko će čuvari mrežu nemačke reprezentacije na kontinentalnoj smotri. Uloga prvog golmana pripašće Nojeru, koji je zbog blaže povrede morao da napusti državni tim, ali to neće uticati na promenu Nagelsmanove odluke.

Izabrane vesti

"Već smo doneli odluku. Nažalost, Manu se povredio, ali to je samo istegnuće tako da će biti odsutan samo deset dana i zato neću menjati svoju odluku. Igra (Nojer, prim.aut) dobro već duže vreme, u Ligi šampiona i Bundesligi", poručio je Nagelsman na današnjoj konferenciji.

Mladi trener tvrdi da je svoju odluku već obrazložio i Ter Štegenu.

"Želeo sam da stavim do znanja igračima kakva je situacija. Isto je i sa svim ostalim igračima na prvih 13 pozicija. Isto tako sam Marku (Ter Štegenu, prim.aut) rekao da sam srećan što imaju dvojicu golmana svetske klase. Objasnio samo mu da je vrlo važno što je tu za ove dve utakmice. Povreda može da se dogodi obojici u svakom trenutku, ali to trenutno ne menja moju odluku."

Ako je na golu već rešio pitanje, u napadu i dalje vlada dilema. Zbog toga će u ulozi najisturenijeg Nagelsman protiv Francuza od starta probati Kaija Haverca, koji je na nekim od prethodnih mečeva reprezentacije igrao i kao levi bek...

"Dobro se razvija, dobija veliko poverenje trenera u klubu. Imam veliko mišljenje o njemu kao igraču, ali i kao osobi. Protiv Francuske će početi u špicu, na poziciji koju je igrao šest puta ove sezone za Arsenal. Dobro je napadao prostor i vrlo je brz. Srećni smo što imamo u napadu i Filkruga, koji je drugačijeg profila. Undav takođe može da igra na drugim pozicijama. Dobro je kada nisu svi igrači istog profila", izjavio je Nagelsman.


tagovi

Mark Andre Ter ŠtegenJulijan NagelsmanFudbalska reprezentacija NemačkeManuel Nojer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara