Nagodili se Zvezda i Bahar: Izraelac odustao od tužbe za duševni bol i uštedeo crveno-belima 1.500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.04.24. | 15:17

Konačno je završna višemesečna saga

Crvena zvezda ima kamen manje oko vrata. Posle nekoliko meseci razmirica i zle krvi, kako su to napisali izraelski mediji, srpski šampion i Barak Bahar uspeli su da postignu dogovor oko kompenzacije usled decembarskog otkaza.

Prema navodima izraleskog portala „One“ predstavnik Crvene zvezde nedavno je bio u Izraelu i dogovorio visinu obeštenja sa aktuelnim trenerom Makabija iz Haife. Prema istim izvorima Bahar se dogovorio sa Crvenom zvezdom da preostali iznos, koji mu pripada po ugovoru potpisanom u junu prošle godine, dobije u nekoliko rata.

Izabrane vesti

Crvena zvezda je bila dužna da Baraku Baharu isplaćuje novac zagarantovan ugovorom sve dok ne pronađe novi angažman. On je već postigao dogovor da se u junu vrati na klupu Makabija iz Haife, kluba sa kojim je osvoji tri titule šampiona Izraela.

Izraelci navode da je Barak Bahar uštedeo Crvenoj zvezdi ozbiljan novac, od oko 1.500.000 evra, jer je odustao od tužbe za pretrpljeni duševni bol i nezakonito otpuštanje.

Takođe, njegovi bivši saradnici Gaj Sarfati i Gaj Vajzinger trebalo bi da dobiju po 150.000 evra.

Očekivanja od Baraka Bahara u Beogradu su bila velika, ali je posle furioznih igara tokom priprema doživeo slom u Crvenoj zvezdi. Po imenima najjaču ekipu u poslednjih nekoliko godina nije doveo do evropskog proleća, iako je za rivala imao Jang Bojs, dok je u Mozzart Bet Superligi završio prvi deo sezone kao drugi. Iza Partizana, posle poraza u 171. večitom derbiju.

Izralecu je na ruzumevanju zahvalio i predsednik Crvene zvezde Svetozar Toza Mijailović.

" Zahvaljujem bivšem treneru našeg kluba – Baraku Baharu na korektnom odnosu, razumevanju, kao i saradnji. Tokom boravka u Crvenoj zvezdi je fudbalskom svetu predstavio našu talentovanu decu, koja su dobila priliku da se dokažu na srpskoj i evropskoj sceni. Mijatović i Nedeljković su bili standardni prvotimci, tokom mandata Baraka Bahara, a njihov kvalitet i potencijal su prepoznali veliki klubovi. Takođe i ovom prilikom zahvaljujemo bivšem šefu stručnog štaba na dovođenju Omrija Glazera i Šerifa Endijajea, na čijim transferima takođe očekujemo veliku zaradu. Upravo pomenuti igrači su bili izričite želje Baraka Bahara, kome želimo puno sreće u nastavku karijere", rekao je Toza Mijailović.


tagovi

Barak Bahar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara