Hakan Čalhanoglu (Reuters)
Hakan Čalhanoglu (Reuters)

NAJAVA DANA (ponedeljak, 22. april): Kakav dan – dva El Klasika

Vreme čitanja: 4min | pon. 22.04.24. | 07:51

Pogledajte kratku bet analizu najinteresantnijih mečeva u danu pred nama...

ROMA - BOLONJA, 18.30

Izabrane vesti

/Fudbal, Italija 1/

Čim je zamenio Žozea Murinja na mestu trenera, uneo je Danijelu De Rosi ogromnu energiju na Olimpiko. Dosadašnji vrhunac efekta dolaska igračke legende na klupu Vučice viđen je pre nekoliko dana, kada je Roma dobila dvomeč četvrtfinala Lige Evrope protiv Milana. U slučaju da osvoji to evropsko takmičenje, Đalorosi bi imali siguran plasman u Ligu šampiona, ali da bi predupredili imperativ podizanja tog pehara, probaće da pobede Bolonju, direktnog konkurenta za četvrto mesto u Seriji A.

MILAN – INTER, 20.45

/Fudbal, Italija 1/

Aktuelna takmičarska godina ostavlje navijače Neroazuara prilično pomešanih osećanja. Jasno je da će Inter osvojiti Skudeto, ali su posle eliminacije od madridskog Atletika u osmini finala Lige šampiona, izabranici Simonea Inzagija ostali nekako nedorečeni u tekućoj godini. Ono što bi donekle moglo da popravi raspoloženje, jeste potencijalni trijumf u velikom gradskom derbiju, kojim bi na pet kola pre kraja i matematički obezbedili titulu.

IMT - ŽELEZNIČAR PANČEVO, 16.00

/Fudbal, Srbija 1/

Grčevitu borbu vodiće fudbaleri IMT-a i Železničara u borbi za opstanak u Mozzart Bet Superligi. Pančevci u težoj situaciji od svog današnjeg rivala, pošto na sedam kola do kraja imaju šest bodova manje od zone opstanka. Novobeograđani su prvi iznad crte, ali je jasno da će im u plej-autu biti potreban pozamašan broj bodova, kako ne bi morali da kroz baraž sa timovima iz drugog ranga traže opstanak u eliti.

MLADOST LUČANI - NAPREDAK 18.00

/Fudbal, Srbija 1/

Samim plasmanom u plej-of Mozzart Bet Superlige, Lučanci i Kruševljani su stigli do cilja u aktuelnoj sezoni i nije pogrešno reći da je već sada mogu proglasiti uspešnom. Ova konstatacija posebno se odnosi na Mladost, tim koji ima ubedljivo najstariji igrački kadar u čitavom superligaškom karavanu. Jasno je da nijedan od ova dva tima neće moći dalje od sedmog mesta, ali je i samo bitisanje u gornjoj polovini tabele odlično dostignuće.

SEVILJA - MAJORKA, 21.00

/Fudbal, Španija 1/

Tim sa Balearskih Ostrva ispustio je ogromnu šansu da osvoji trofej u Kupu Kralja, pošto je posle lošijeg izvođenja jedanaesteraca poražen u finalu od Atletik Bilbaa. Olakšavajuća okolnost za momke meksičkog stratega Havijera Agirea, jeste činjenica da tim ima šest bodova više od zone ispadanja, a nije zgoreg da osvoji bar bod protiv rezultatski "nezainteresovane" Sevilje i tako bude još jedan korak bliže osiguranju igranja u Primeri i sledeće sezone.

STUDENTSKI CENTAR - CRVENA ZVEZDA, 18.30

/Košarka, ABA 1/

Mnogo su crveno-beli nervirali svoje navijače u prvoj utakmici četvrtfinalne serije ABA lige. Imao je Studentski Centar i 17 poena prednosti u beogradskoj Areni, ali je Zvezda napravila jedan od najvećih preokreta poslednjih godina i pobedila 83:81. Kako bi izbegla nove probleme i ulazak serije u majstoricu, izabranici Janisa Sferopulosa pokušaće da već u Podgorici obezbede plasman u polufinale regionalnog takmičenja.

MIDLZBRO - LIDS, 21.00

/Fudbal, Engleska 2/

Tim sa Eland Rouda vodi veliku borbu sa Ipsvičem za drugo mesto u Čempionšipu i promociju u Premijer ligu. Na Riversajdu će najveća pretnja Lidsovom golu biti nesuđeno letošnje pojačanje Crvene zvezde Emanuel Late Lat. Napadač iz Obale Slonovače dao je 12 golova u dosadašnjem toku sezonu, a eksplodirao je od početka marta, pošto od tada skoro da nije ni bilo utakmice u kojoj se nije upisao u strelce.

FARENSE - BENFIKA, 21.15

/Fudbal, Portugal 1/

Sagledavano sa aspekta mentalnog stanja, neće fudbalerima Benfike biti nimalo lako da finiširaju sezonu u Primeiri, uzimajući u obzir da su pre samo četiri dana eliminisani u četvrtfinalu Lige Evrope od Olimpika iz Marseja posle lošije izvođenja jedanaesteraca. Baš su tu Orlovi tražili spas sezone, jer je jasno da će im titula u domaćem prvenstvu izmaći. Još 15 bodova je u opticaju, a Benfika ima sedam manje od lidera Sportinga.

SIVAS - FENERBAHČE, 19.00

/Fudbal, Turska 1/

Sve ukazuje na to da će se šampionska borba u Turskoj svesti na međusobni okršaj Galatasaraja i Fenerbahčea 11. maja. Već sedmicama dva istanbulska velikana ne znaju za kiks u Superligi, a sada će Fener imati dodatni izazov, jer će poput Benfike morati da se izbori sa psihičkim posledicama ispadanja iz Evrope na penale. Kanarince je prethodnog četvrtka izbacio Olimpijakos u četvrtfinalu Lige konferencije, a sa 11 metara bile su neprecizne neke od najvećih zvezda tima: Dušan Tadić, Leonardo Bonući i Džengiz Under.

ŠAHTJOR - ZORJA, 17.00

/Fudbal, Ukrajina 1/

Osvajač Kupa UEFA iz 2009. godine ima perfektan učinak u prolećnom delu domaćeg prvenstva i sve je bliži osvajanju nove titule u Ukrajini. Na sedam kola do kraja, Rudari imaju četiri boda više od kijevskog Dinama, a klub u vlasništvu čuvenog Rinata Ahmetova ima veliku šansu da potencijalnim trijumfima u "malim" utakmicama stekne luksuz, po kom bi mogao i da izgubi međusobni meč protiv velikog rivala zakazan za 11. maj.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara