Oni su obeležili vikend iza nas
Oni su obeležili vikend iza nas

Najbolji tim 26. kola Mozzart Bet Superlige: Dominacija crveno-belih

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.03.24. | 11:30

Petorica igrača Zvezde među idealnih 11

Vratila se Crvena zvezda na prvo mesto tabele Mozzart Bet Superlige, a vratila se i da dominira idealnim timom kola. Surova pobeda nad kragujevačkim Radničkim (5:0), hitom prolećnog dela sezone, lansirala je čak petoricu igrača crveno-belih u prvu postavu 26. kola šampionata.

Po dvojicu „predstavnika“ imaju lučanska Mladost, koja je bila na ivici da pobedi Partizan (1:1) i Vojvodina, koja je uspela da slomi Novi Pazar (1:0) i veže het-trik pobeda.

Izabrane vesti

No, krenimo redom:

Nije Partizan stvorio neko brdo šansi u Lučanima, teško su crno-beli probijali bedem Mladosti ispred šesnaesterca, ali ono što je išlo ka golu uspevao je da odbrani Saša Stamenković. Iskusni čuvar mreže je imao fantastične odbrane: zaustavio je Zahidovu „kiflu“ u prvom i Nathov udarac, koji je ukrotio nogom u padu u drugom delu. Zaslužio je Stamenković da se peti put ove sezone nađe u idealnom timu.

A, sa desne strane biće mu dobro poznato lice – Aleksandar Varjačić. Možda bi rekao da krilni bek Mladosti proživljava drugu mladost u dresu Mladosti, a mi bismo rekli da igra bolje nego ikad. Ponovo je bio asistent za gol, čime je zaslužio da se šesti put ove sezone nađe u idealnom timu.

Štoper Vojvodine Seid Korać je bio najzaslužniji od defanzivaca Lala što Novi Pazar (1:0) nije uspeo da dođe do gola na „Karađorđu“ i ovo mu je debitantski nastup u timu kola, dok je mladi centralni defanzivac Javora Đorđe Skoko, koji je blistao protiv Železničara u Pančevu (1:0), drugi put među idealnih 11. Milan Rodić ponovo igra na vrhunskom nivou, kao i ceo crveno-beli tim.

Sjajno proleće ima In Bom Hvan, koji je dirigovao igrom Zvezde protiv Radničkog i zaslužio da se četvrti put nađe u timu kola, dok je Njegoš Petrović to izborio najviše zbog pobedonosnog gola protiv Pazara.

Dočekao je i Nebojša Bastajić, junak pobede Napretka nad niškim Radničkim (1:0) da se prvi put nađe u timu kola u ovoj takmičarskoj godini. Mirko Ivanić igra perfektno u nastavku sezone, a možda je još bolji od njega Aleksandar Ćirković, koji je najbolji strelac TSC-a u drugom delu šampionata. Bio je ponovo sjajan u minulom kolu sa dva pogotka u mrežu Spartaka.

Na kraju, Šerif Endiaje se u potpunosti probudio, razigrao i postao permanentna opasnost po sve golmane. Radničkom je spakovao dva za poneti i postao junak 26. kola Mozzart Bet Superlige.

Dakle, najbolji tim 26. kola Mozzart Bet Superlige čine: Stamenković (Mladost) 7 - Varjačić (Mladost) 7, Korać (Vojvodina) 6,5, Skoko (Javor) 7, Rodić (C. zvezda) 7 - Hvan (C. zvezda) 7,5, Petrović (Vojvodina) 7,5 - Bastajić (Napredak) 7,5, Ivanić (C. zvezda) 7,5, Ćirković (TSC) 8 - Endiaje (C. zvezda) 8.


 


 


tagovi

Tim kola Mozzart Bet SuperligeAleksandar VarjačićSaša StamenkovićMilan RodićHvan In BomSeid KoraćNjegoš PetrovićĐorđe SkokoNebojša BastajićMirko IvanićAleksandar ĆirkovićŠerif Endiaje

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara