Najbolji tim 28. kola Mozzart Bet Superlige: Vidakov uzdignute glave, Tošić raste u jednog od najboljih levih bekova

Vreme čitanja: 4min | pon. 03.04.23. | 12:02

Pogledajte koji su se sve igrači istakli proteklog vikenda u prvenstvu Srbije

NIKOLA PETRIĆ (Napredak) 7 – Pobedom u Lazarevcu fudbaleri Napretka opasno su se približili Kolubari na samo tri boda zaostatka i opasno zakuvali borbu za osmo mesto, poslednje koje vodi u plej-of. Već po tradiciji, golman Nikola Petrić imao je zapažen doprinos u toj pobedi. Posebno se istakao odbranjenim udarcem Đuranovića iz neposredne blizine pri rezultatu 0:0, da bi duboko u sudijskoj nadoknadi skinuo još jedan zicer i sačuvao tri boda gostima iz Kruševca.

MILAN ILIĆ (Javor) 6,5 – Svojevremeno je fudbalska Srbija bila iznenađenja kada je Crvena zvezda dovela desnog beka iz Prve lige Srbije, u međuvremenu se pomalo i zaboravilo na Milana Ilića, ali evo ga on, polako se vraća na veliku scenu u dresu Javora. Sada kao 23-godišnjak sa već nešto iskustva iza sebe i značajnom ulogom u pobedi Javora protiv Voždovca za kraj crne serije od šest utakmica bez trijumfa.

Izabrane vesti

MAMADU TRAORE (Vojvodina) 7 – Sedam uzastopnih poraza pretrpela je Vojvodina u sudarima sa Partizanom, ali Radoslav Batak je izgleda da se uspeo da se izbori sa tim kompleksom niže vrednosti, dobrim delom i zato što je Mamadu Traore uhapsio Rikarda Gomeša, pa crno-beli do 72. minuta nisu imali šut u okvir gola. Taj jedan primljen gol u sudijskoj nadoknadi nikako nije mogao da promeni odličan utisak stamenog štopera.

RADOVAN PANKOV (Čukarički) 7 – Mladi ljubitelji domaćeg fudbala spremali su se da proslave punoletstvo bez svedočanstva o pobedi Čukaričkog u Nišu, ali u 28. kolu Mozzart Bet Superlige dileme nije bilo. Brđani su lako izašli na kraj s Radnićkim, između ostalog i zato što je poslednja linija predovđena Radovanom Pankovim lako izlazila na kraj sa sa ofanzivcima domaćeg tima. Pankovu očigledno prijaju minuti na Brdu.

NEMANJA TOŠIĆ (Čukarički) 7 – Polako, ali sigurno izrasta u jednog od najboljih levih bekova Mozzart Bet Superlige. Jak, brz i uporan. Ove sezone već je postigao tri i namestio još tri gola u Mozzart Bet Superligi, a protiv Radničkog je iznudio i penal koji mu se neće pisati u statistiku, ali koji je bio ključan za drugi gol Brđana. Odličan je otkako je zamenio Roganovića na startu sezone. I sve bolji i bolji.

MARKO DOCIĆ (Čukarički) 7,5 – I treći fudbaler u nizu stiže nam iz Čukaričkog, ovog puta kapitena Marko Docić. Nije ni samo do toga što je bio dvostruki strelac na Čairu, pošto je oba jedanaesterca pretvorio u golove. Docić je igrač koji Čukinoj igri daje ritam, daje ideju. Svaka akcija od njega polazi, a penali se sa njim i završavaju.

NEMANJA KRSTIĆ (Napredak) 7,5 – Majstor prekida. Golman Kolubare Stanivuković odbranio je udarac Bojana Čečarića posle kornera Nemanje Krstića i i tako ga sprečio da upiše i šestu asistenciju, ali mu se ovaj osvetio u drugom poluvremenu kada je sa bele tačke postigao gol koji je Napredak vratio u borbu za plej-of. Kada igra Krstić igraju i Čarapani. Ove sezone tri gola i pet nameštenih.

STEFAN ČOLOVIĆ (Radnički 1923) 7,5Stefan Čolović kakvog su u Kragujevcu priželjkivali. Nekadašnji fudbaler Čukaričkog je u sudaru sa Spartakom prvo pogodio za 1:0, da bi posle preokreta Spartaka na 2:2 pronašao Nigerijca Žofrija Činedua za konačnih 2:2. Na njegovu žalost propustio je priliku da u nadoknadi pogodi za veleobrt, ali nastavi li ovako zadržaće se Radnički na mestu koje znači plej-of.

ALEKSANDAR KATAI (Crvena zvezda) 7,5 – Nije lako igrati kada imaš 18 bodova prednosti i normalno je negde da crveno-beli ne igraju uvek na maksimumu, ali uvek mogu da računaju na – Aleksandra Kataija. Ponajbolji Zvezdin fudbaler je u teško izvojevanoj pobedi nad ekipom Mladost GAT dva puta zatresao mrežu Novosađana, ukupan golgeterski konto podigao na kotu 15 i popeo se na vrh liste najboljih strelaca Mozzart Bet Superlige. Ujedno je i najbolji igrač 28. kola.

FILIP MALBAŠIĆ (Vojvodina) 7 – Svojevremeno je bio u Partizanu i nije se naigrao, ali u subotu je Filip Malbašić dočekao da crno-bele podseti koliko u stvari ume. Pored uspavanih štopera crno-belih ugrabio je prostor i glavom postigao gol koji je verovatno odredio dalji tok meča i krucijalno uticao na veliku pobedu Vojvodine od 2:1. Malbašićev peti gol ove sezone, toliko ima i asistencija.

MILAN VIDAKOV (Mladost GAT) 7 – Iznenadili su pre koju nedelju Partizan, a dobrano namučili i Crvenu zvezdu, ali ovog puta igrači ekipe Mladost GAT su pognute glave napustili teren. Mada bi morali da hodaju uzdignute glave s obzirom na ono što su prikazali u Ljutice Bogdana. Pre svih Milan Vidakov, koji je dva puta matirao Nikolu Vasljeviča. Njegovi prvi golovi nakon što ga je Vojvodina vratila na kaljenje u Mladost, sigurno će mu mnogo značiti na planu samopouzdanja, a videćemo da li će raspucani Vidakov biti dovoljan da Novosađani ostanu u eliti,



tagovi

Nikola PetrićNemanja TošićMilan IlićMamadu TraoreRadovan PankovMarko DocićNemanja KrstićStefan ČolovićFilip MalbašićAleksandar KataiMilan VidakovTim kola Mozzart Bet Superlige

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara