Fudbaleri Bornmuta (Reuters)
Fudbaleri Bornmuta (Reuters)

Najveći hit na Ostrvu je… Bornmut! Revija prelepih poteza u najboljoj seriji lige (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 26.12.23. | 18:15

Trešnjice blistaju, Solanki diše za vratom Halandu

Miriše ovo na uzdbudljivu sezonu u Premijer ligi. Aston Vila i Totenhem su otkrića sezone po igri i rezultatima, Arsenal i Liverpul moćniji nego ranije, Mančester Siti nije više tako neranjiv, Brajton je standardno dobar, Mančester Junajted standardno loš, Vest Hem je prijatno, a Njukasl neprijatno iznenađenje…

Ali trenutno je apsolutni hit sezone ekipa koja prati gore pomenute – Bornmut. Popularne Trešnjice su nanizale čak četiri pobede što je trenutno najbolji niz rezultata u Premijer ligi. Nakon pobeda protiv Kristal Palasa, Mančester Junajteda i Notingem Foresta, Bornmut je do nova tri boda stigao protiv Fulama – 3:0. Sveukupno, ekipa Andonija Iraole ne zna za poraz već skoro dva meseca i osvojila je čak 19 od maksimalnih 21 boda u poslednjih sedam kola!

Izabrane vesti

Trener iz Baskije radi strašan posao na Vitaliti stadionu. Letos mu je klub obezbedio oko 86.000.000 evra za pojačanja ali iz njih nije mogao da izvuče koliko je hteo zbog problema sa povredama. Najskuplje pojačanja Tajler Adams je povređen od početka sezone, skupo plaćeni Aleks Skot je danas igrao tek petu utakmicu, Maks Arons je posle dobrog početka sezone već nekoliko nedelja van terena… Samo je Miloš Kerkez od novajlija standardan celu sezonu, mada i Džastin Klajvert počinje da liči na igrača iz Ajaksa.

Sin slavnog Holanđanina je danas došao do trećeg premijerligaškog gola u sezoni kada je na isteku prvog poluvremena načeo Fulam. Ali čudesan posao pre toga je odradio mladi Aleks Skot zbog kojeg je gomila premijerligaša letos zvala Bristol Siti, a Bornmut na kraju iskeširao 23.000.000 evra. Talentovani vezista je od dolaska u Bornmut imao mnogo problema sa povredama, igrao samo na četiri premijerligaška meča, napokon se nedavno potpuno oporavio i danas pokazao zašto je doveden. Fantastičnim solo prodorom je izmešao odbranu Fulama, i kao na tacni poslužio Klajverta koji je pogodio kroz ruke golmanu Lenu.

A kao što je uspeo da ugrabi Skota, tako je Bornmut letos odoleo ponudama i zadržao Entonija Semenja. Nije se prevario. Krilni napadač je danas posle sat vremena igre iznudio penal koji je Dominik Solanki pretvorio u 2:0.

Ako je Bornmut hit Premijer lige kao ekipa, onda je Solanki otkriće sezone u ligi kao igrač. Nekadašnje Čelsijevo čudo od deteta i Liverpulova opklada je u Bornmutu pronašao pravu sredinu i dočekao šansu koju mu kao mladom napadaču nisu pružili u većim klubovima. Već šestu sezonu je u Bornmutu, prošao je trnovit put, eksplodirao tokom dve sezone u Čempionšipu kada je dao 44 gola i sada je sa 26 godina sazreo da rešeta i u Premijer ligi. Bio mu je ovo 13. gol u sezoni i samo je Erling Haland ispred sa jednim više.

Tačku na Bornmutov recital je stavio letnje pojačanje Luis Sinistera koji je pozajmljen od Lidsa. Holanđanin se polako vraća fudbalski u život posle neslavne epizode u Jorkširu. Iraola ga koristi kao džokera, a Sinistera se sve više pokazuje kao još jedna ozbiljna napadačka opcija Bornmuta. Danas je u nadoknadi vremena posle solo prodora postigao prelep gol udarcem sa distance i zatvorio reviju lepih poteza na Vitalitiju. 

Neka se spremi Totenhem poslednjeg dana u godini. Bornmut stiže u London u strašnoj formi, a dosadašnje igre dva tima nam garantuju prelep fudbal.

Lud meč koji je po kvalitetu više ličio na Čempionšip nego na Premijer ligu su odigrali Šefild Junajted i Luton. I videli zašto više pripadaju Čempionšipu u koji im sledi ekspresan povratak ove sezone. Luton je vodio, Šefild preokrenuo i onda postigao dva autogola pa je pobeda ipak otišla gostima – 2:3.

Iako je meč bio uzdbudljiv i zanimljiv za gledanje, golovi su više padali kao plod grešaka nego kvalitetnog fudbala. Alfi Douti je doveo goste u vođstvo šutem skoro iz mrtvog ugla kroz noge golmanu Foderingemu?! 

Šefild je preokrenuo sredinom drugog poluvremena postigavši dva gola za devet minuta preko Mekburnija i Ahmedhodžića ali u obe situacije je odbrana gostiju katastrofalno reagovala i viđen je pravi karambol pred golmanom Kaminskim.

Iako je delovalo da je sreća tada pogledala Oštrice, ubrzo im je okrenula leđa. Prvo je Džek Robinson glavom zatresao svoju mrežu, da bi rezervista Anis Ben Slimane u 82. minutu katastrofalnom reakcijom potopio sve lađe domaćem timu.


Delovalo je da je nedavni povratak Krisa Vajldera na klupu Šefild Junajteda probudio nade o opstanku ali ovakav poraz od direktnog konkurenta je baš težak udarac u borbi za premijerligaški status…

PREMIJER LIGA - 19. KOLO

Utorak

Njukasl - Notingem Forest 1:3 (1:1)

/Isak 23pen - Vud 45+1, 53, 60/

Bornmut - Fulam 3:0 (1:0)

/Klajvert 44, Solanki 62 penal, Sinistera 90+3/

Šefild Junajted - Luton 2:3 (0:1)

/Mekburni 61, Ahmedhodžić 69 - Dauti 17, Robonson 77 autogol, Slimane 81 autogol/

18.30: (8,00) Barnli (5,00) Liverpul (1,42)

21.00: (2,50) Mančester Junajted (3,60) Aston Vila (2,90)

Sreda

20.30: (2,05) Brentford (3,60) Vulverhempton (3,90)

20.30: (1,80) Čelsi (3,70) Kristal Palas (5,00)

21.15: (6,25) Everton (4,10) Mančester Siti (1,62)

Četvrtak

20.30: (2,75) Brajton (3,60) Totenhem (2,60)

21.15: (1,35) Arsenal (5,50) Vest Hem (10,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Dominik SolankeDžastin KlajvertLuis SinisteraAleks Skot

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara