Jeremi Pino, reprezentativac Španije do 21 godine (©Reuters)
Jeremi Pino, reprezentativac Španije do 21 godine (©Reuters)

Nastavlja se EP za mlade: Pino i Ninjo osvojili Ligu Evrope, pa sada napadaju Hrvate i tron

Vreme čitanja: 3min | pon. 31.05.21. | 11:20

Prva dva meča četvrtfinala kontinentalnog takmičenja za igrače do 21 godine na programu su od 18 časova. Španija u Mariboru igra protiv Hrvatske, dok se u Budimpešti sastaju Holandija i Francuska. Promo kvota u Mozzartu na trijumf Crvene furije je 1,63

Nisu dugo talentovani napadači Viljareala, Jeremi Pino i Fer Ninjo imali odmor posle osvajanja Lige Evrope. Brzo su se javili selektoru mlade reprezentacije Luisu de la Fuenteu, pošto ih već u ponedeljak očekuje nastavak takmičenja na Evropskom prvenstvu. Na programu je četvrtfinale, u Mariboru će Crvena furija da igra od 18 časova protiv izuzetno neugodne Hrvatske.

Španija je po mnogim ocenama apsolutni favorit za odbranu trona, nema nijedan poraz posle kvalifikacija i grupne faze. U kvalifikacijama je ostvarila devet pobeda i jedan remi, imala je 10 bodova više od drugoplasirane Makedonije i tako je direktno prošla na završni turnir.

Izabrane vesti

Posle toga su Španci upali u grupu sa Češkom, Slovenijom i Italijom, u kojoj su bili prvi sa sedam bodova. Samo su Italijani odoleli, odigrali su meč bez golova.

Ni Pino, ni Ninjo nisu igrali u kvalifikacijama. Zato, Pino je bio deo ekipe koja je igrala u grupnoj fazi, propustio je samo meč sa Italijom. Pino je, za razliku od saigrača, igrao i u finalu Lige Evrope protiv Mančester Junajteda, bio je tamo precizan u penal-seriji.

18.00: (1,70) Španija (3,70) Hrvatska (5,20)

Zvezde Španije ipak nisu Viljarealovi napadači, već Brahim Dijaz iz Milana i kapiten Mark Kukurelja, vezista kojeg je prošlog leta Hetafe kupio od Barselone za 10.000.000 evra.

Španci su sila, u proseku postižu skoro dva gola po meču, a primili su samo jedan pogodak na poslednjih 11 susreta! Ipak, imaju i Hrvati svoje adute, selektor Igor Bišćan na raspolaganju ima i trojicu igrača koji će posle turnira koji se igra u Sloveniji i Mađarskoj da se priključe A reprezentaciji. Tu je Domagoj Bradarić, koji je osvojio titulu u Francuskoj sa Lilom, kao i Joško Gvardiol, Luka Ivanušec, Lovro Mejer i Bartol Franjić, koji su sa Dinamom iz Zagreba osvojili duplu krunu i stigli do četvrtfinala Lige Evrope. Tamo ih je zaustavio upravo Viljareal.

"Bićemo hrabri. Teško je proceniti kako će utakmica da se odvija, ali pretpostavljamo da ćemo da budemo češće u defanzivnom bloku. Moramo da radimo na destrukciji, da pritiskamo protivnika i da mu ne dozvolimo da se Španci osećaju previše komotno. Pokušaćemo da isprovociramo grešku, a nadam se da ćemo nju potom uspeti da iskoristimo", otkrio je svoj plan Igor Bišćan.

U isto vreme kada taj meč bude na programu, u Budimpešti će da se sastanu selekcije do 21 godine Holandije i Francuske. Još jedan nepredvidljiv četvrtfinalni meč.

Džastin Klajvert, napadač Holandije (©Reuters)Džastin Klajvert, napadač Holandije (©Reuters)

Francuzi su do eliminacione faze stigli kao drugoplasirani tim u grupi sa Danskom, Rusijom i Islandom. Osvojili su šest bodova, samo su im Danci naneli poraz, jedini od novembra 2019. godine. Ostalih osam utakmica od duela sa Švajcarskom u kvalifikacijama su dobili, uglavnom vrlo komotno.

Holanđani nisu bili tako uverljivi u dosadašnjem takmičenju, mada mora da se prizna da su imali mnogo težu grupu. Rivali su im bili Nemačka, Rumunija i domaćin Mađarska, a Lale su bile prve sa pet bodova. To im je donela najbolja gol razlika, u poslednjem kolu su deklasirali Mađare sa 6:1, a Nemci i Rumuni su takođe osvojili po pet poena. Holanđani su pre toga u kvalifikacijama bili prvi u grupi sa Portugalijom, Norveškom, Belorusijom, Kiprom i Gibraltarom. Okončali su takmičenje sa 27 bodova i sjajnom gol razlikom 46:5.

18.00: (3,10) Holandija (3,25) Francuska (2,35)

I u ovom četvrtfinalnom meču igraće šampion Francuske, holandski štoper Sven Botman. Lale imaju posebno jak napad, što i pokazuje pomenuta gol-razlika. Ofanzivu predvode Lajpcigov Džastin Klajvert, Kalvin Stengs iz AZ-a i 20-godišnji Majron Boadu, prošlosezonski dželat Partizana u dresu tima iz Alkmara.

Međutim, šta onda reći za Francuze. Za njih igraju igrači poput Eduarda Kamavinge, Usema Auara, Odsona Eduarda, Džonatana Ikonea... Sve to garantuje jedan sjajan meč u Budimpešti.


tagovi

Fudbalska reprezentacija Španijefudbalska reprezentacija hrvatskeBraim DijazIgor Bišćan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara