Kejlor Navas (©PSG)
Kejlor Navas (©PSG)

Navasu nagrada za formu života, PSŽ odustao od Donarume

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.04.21. | 21:24

Reprezentativac Kostarike produžio ugovor sa Svecima na još tri godine

Ako je prethodnih meseci bilo dileme oko toga ko će biti "jedinica" Pari Sen Žermena od leta, sada su sve sumnje otklonjene - Kejlor Navas produžio je ugovor sa Svecima do juna 2024. godine!

Ova vest znači da je PSŽ automatski odustao od dovođenja Đanluiđija Donarume. Šta to dalje znači za najtalentovanijeg mladog golmana Italije i Evrope, videćemo, ali u Pariz sigurno neće. Bar ne u neko skorije vreme.

Izabrane vesti

Sreda, 21.00: (2,95) PSŽ (3,55) Mančester Siti (2,35)

Kejlor Navas je dobio zasluženu nagradu za dobre igre koje pruža u kontinuitetu. Reakcije prekaljenog reprezentativca Kostarike bio je od instrumentalnog značaja za PSŽ u mečevima protiv Barselone i Bajerna u osmini, odnosno četvrtfinalu Lige šampiona. Zbog toga je klub rešio da ne razmišlja previše i pokaže mu koliko ga zaista vrednuje. Niko od relevantnih izvora širom Evrope nije objavio da li je i koliku povišicu dobio Navas, ali kao šesti najplaćeniji igrač u timu iza Nejmara, Mbapea, Veratija, Markinjosa i Di Marije, sa mesečnim primanjima u dosadašnjem ugovoru od milion evra okruglo, verovatno se ne bi žalio i da mu PSŽ nije uvećavao primanja. Iako je to po svemu što je u ove dve godine pružao - i te kako zaslužio.

“Jako sam srećan što je Kejlor Navas produžio ugovor s PSŽ“, izjavio je prvi čovek kluba Naser Al Kelaifi, inače jedan od glavnih zagovornika ideje da se Navasu produži ugovor:

“On je jedan od najboljih golmana na svetu. Inspiriše saigrače svojim samopouzdanjem kojim neprestano zrači i navijači ga obožavaju. Biće jedan od najvažnijih igrača našeg tima u odlučujućem delu sezone, ali i godinama koje dolaze“.

Sve ovo se dešava dva dana uoči prvog meča polufinala Lige šampiona protiv Mančester Sitija, što su francuski mediji videli kao znak kluba da dodatno napumpa samopouzdanje svom čuvaru mreže pred dvomeč sezone.

Navas je u PSŽ stigao iz Real Madrida pre dva leta za 15.000.000 evra i odigrao je ukupno 72 utakmice u svim takmičenjima. Na isteku ugovora imaće punih 37 godina, što su ozbiljne, ali opet godine u kojim sve više golmana brani na vrhuncu forme.



tagovi

Kejlor NavasĐanluiđi Donarumaletnji prelazni rok 2021Pari Sen ŽermenMilan

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara