David de Hea (©Reuters)
David de Hea (©Reuters)

Navijači ponovo traže da se De Hea vrati, iščezlo poverenje u promašaj od 50.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.11.23. | 19:27

Španac se nedavno dovodio u vezu sa arapskim i američkim klubovima, pošto je i dalje slobodan u izboru sredine

Sve češći i ozbiljniji kiksevi Andrea Onane doveli su u pitanje izbor Erika Ten Haga da angažuje Kamerunca i to nauštrb Davida De Hee koji je letos otišao sa Old Traforda posle više od decenije i skoro 550 zvaničnih utakmica.

Upravo su Onanine gluposti tokom nedavnog gostovanja Galatasaraju direktno uticale na to da Mančester Junajted ispusti dva gola prednosti i da još nije siguran učesnik nokaut faze Lige šampiona, a svima je jasno da bi odlazak u Ligu Evrope ili čak kraj evropske avanture za ovu sezonu bilo ravno katastrofi posle svih ulaganja.

Izabrane vesti

Zbog toga se Onana ponovo našao na udaru navijača koji takođe zahtevaju promene na najvišem nivou kluba, odnosno da porodica Glejzer ode. Oni ponovo traže da Junajted razmotri mogućnost da vrati Davida De Heu, pošto se to već jednom čulo pre više od mesec dana. I dalje nikom nije jasno zašto je klub dozvolio njegov odlazak, a kako se Onana dosad nije pokazao kao vredna akvizicija uprkos nekim dobrim intervencijama jer je utisak da je više odneo nego što je doneo, svi gledaju ka Špancu koji i dalje bira novu sredinu.

Dugogodišnja “jedinica” Junajteda nedavno se dovodila u vezu sa nekim arapskim i američkim klubovima, ali on još nije doneo odluku o narednom koraku u karijeri. S obzirom na to da je Onana letos plaćen Interu ogromnih 50.000.000 evra, teško je očekivati da će se tako nešto desiti, ali sa eventualnom promenom Ten Haga koji je insistirao na dovođenju Kamerunca sa kojim je sarađivao i u Ajaksu, nije isključeno ni da se tako nešto zaista dogodi.

Uostalom, Onana je označen kao veliki promašaj, doduše kao i većina pojačanja koja su dovedena ovog leta u kojem je potrošeno preko 200.000.000 evra. Za Rasmusa Hojlunda izdvojeno je 75.000.000 evra i još nije pogodio u Premijer ligi, iako je u Ligi šampiona dobro gurao do meča protiv Galatasaraja. Mejson Maunt je doveden iz Čelsija za 65.000.000 evra i nije imao nikakav uticaj na igru Junajteda, dok smo oko Andrea Onane već sve napisali. Suštinski najveću korist je klub dosad imao od pozajmice Sofijana Amrabata iz Fiorentine za ozbiljnih 9.000.000 evra. Doduše, slična je priča i sa još nekim top pojačanjima u Junajtedu poput Rafaela Varana, Kazemira ili Džejdona Sanča. Svi oni su jednom nogom na izlaznim vratima, a plaćeni su zbirno gotovo 200.000.000 evra.

Već je iščezlo poverenje u promašenu investiciju od 50.000.000 evra, ali ne treba zaboraviti ni koliko su navijači jedno vreme bili kivni na De Heu zbog nekih njegovih grešaka i kako se to završilo...



tagovi

David De HeaZimski prelazni rok 2024Mančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara