(© Reuters)
(© Reuters)

Neće kod Ronalda, hoće sa Mesijem: David de Hea bi u Inter iz Majamija

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.11.23. | 13:37

Španski golman odbio ponudu Al Nasra

Uskoro će pola godine kako je David de Hea poslednji put branio na takmičarskoj utakmici. Pojavio se 3. juna među stativama Mančester junajteda na finalu FA kupa protiv Sitija, pretrpeo poraz (1:2), čime mu je era među Crvenim đavolima završena, jer predlog novog ugovora nije dobio i od letos se nalazi u potrazi za klubom. Dosad nijedna opcija nije delovala primamljivo Špancu, mada bi to moglo da se promeni u narednim sedmicama.

Kao uverljiv golman, De Hea je i dalje interesantan mnogima, ali prema saznanjima Sana neće put Saudijske Arabije, gde je uhlebljenje pronašao veliki broj premijerligaških asova. Konkretno, zvao ga je Al Nasr, ponudio 500.000 funti sedmično, što znači da bi svakog meseca na njegov račun leglo po 2.000.000 funti. Ni to, izgleda, nije bio dovoljno snažan argument Davidu da se preseli u arapski svet i zaigra za ekipu čiji napad predvodi Kristijano Ronaldo.

Izabrane vesti

Prema navodima engleskih medija, De Hea je odbio ponudu sa Bliskog istoka i lako bi mogao da se zaputi na drugi kraj planete. Konkretno, u Majami. Inter je pokazao interesovanje da angažuje 33-godišnjeg golmana, jer želi još poznatih imena u sastavu u kome su već Lionel Mesi, Serhio Buskets i Đordi Alba. Prema početnim nagoveštajima, De Hea je raspoložen da se preseli na Floridu, pošto je već stupio u kontakt sa Dejvidom Bekamom, vlasnikom Intera, a on bi mogao da odigra ključnu ulogu u dovođenju znamenitog golmana.

Jasno je da David de Hea u Majamiju ne bi mogao da računa na novac koji mu je nuđen iz Saudijske Arabije, verovatno bi morao da pristane i na manja primanja u poređenju sa onim na Old Trafordu, ali postoji i sportski aspekt, a to je da deli svlačionicu sa najboljim fudbalerom sveta.

Kako sad stvari stoje, De Hea će biti novo veliko ime u MLS-u, čime će biti odložen njegov povratak u Primeru, iako su ga želeli Betis i Valensija.


tagovi

Inter MajamiDavid De HeaDejvid BekamMLS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara