Džek Bonaventura (Reuters)
Džek Bonaventura (Reuters)

Ne može Fiorentina bez Bonaventure

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.11.23. | 17:19

Prekinuta crna serija

Menjao je Vinćenco Italijano startne postave, rotirao igrače, tražio idealnih 11 i nizao poraze… U poslednja tri kola, Fiorentina je zabeležila tri poraza bez postignutog gola. Čini se da je danas našao to što je tražio.

Viola je prekinula crnu seriju i savladala jedan od najneugodnijih timova Serije A i iznenađenje sezone Bolonju – 2:1.

Izabrane vesti

Italijanov tim je pobedom prestigao današnjeg rivala na tabeli i nalazi se u zoni koja vodi u Evropu. koliko je ekipa Tijaga Mote nezgodan protivnik ove sezone pokazuje pobeda protiv Lacija u prošlom kolu ali i remiji protiv Juventusa, Intera, Napolija… Jako ih je teško pobediti, tvrdo igraju i zato ovaj trijumf Viole danas ima težinu.

Vratio je Italijano u startnu postavu Nikolu Milenkovića, Bonaventura je počeo kao “desetka”, Enzola startovao u špicu, a Kuame i Gonzales sa krila. Uz Artura Mela je u manevru zaigrao Dankan i stigla je toliko čekana pobeda.

Već posle petnaestak minuta je visok presing domaćih dao rezultat. Osvojili su loptu i posle lepe akcije, Enzola je dodao do Bonaventure koji je majstorski iz okreta zakucao loptu pod prečku. Čini se da su njih dvojica napadačka kombinacija na koju bi Italijano trebalo da se kladi do kraja sezone uz sav respekt Beltranu i Baraku.

Očekivano, Bolonja je imala odgovor. Orsolini je imao opasan šut, a neumorni Luis Ferguson pogodio stativu. Pritisak Bolonje je rezultirao penalom posle pola sata igre. Parizi je igrao rukom, a Zirkze poravnao rezultat sa bele tačke. Mogla je Bolonja i do totalnog preokreta preko Salemakersa ali je Teraćano spasao Violu.  

Tek što je počelo drugo poluvreme opet je pred istim golom sudija Mareska pokazao na belu tačku. Ali ovog puta u korist domaćih. Rezervista Ikone je iznudio penal, a Niko Gonazles pogodio.

Bilo je još sumnjivih situacija do kraja ali ne i penala. Finiš utakmice je obeležio domaći golman Teraćano koji je odbranio šuteve Zirkzea i Fergusona i sačuvao pobedu svom timu.

Udineze je bio na pragu pobede protiv Atalante srećnim golom Valasa ali je u 93. minutu ostao bez nje kada je Ederson udarcem glavom postavio konačnih 1:1.

SERIJA A - 12. KOLO

Petak

Sasuolo - Salernitana 2:2

/Torstvet 36, 53 - Ikvuemesi 5, Dija 17/

Đenova - Verona 1:0 (1:0)

/Dragušin 44/

Subota

Leče – Milan 2:2 (0:2)

/Sansone 66, Banda 70 – Žiru 28, Rejnders 35/

Juventus - Kaljari 2:1 (0:0)

/Bremer 60, Rugani 70 - Dosena 75/

Monca - Torino 1:1 (0:0)

/Kolpani 65 - Ilić 55/

Nedelja

Napoli – Empoli 0:1 (0:0)

/Kovalenko 90+1/

Fjorentina - Bolonja 2:1 (1:1)

/Bonaventura 17, Gonzales 48 penal - Zirkze 33 penal/

Udineze - Atalanta 1:1 (1:0)

/Valas 44 - Ederson 90+3/

18.00 (2,90) Lacio (3,00) Roma (2,70)

20.45 (1,20) Inter (7,25) Frozinone (12,00)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Đakomo Bonaventura

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara