Aleksandar Golovin (AFP)
Aleksandar Golovin (AFP)

Ne preziva se slučajno GOLOVIn… Majstorije poništile bombu sa 58 metara! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.10.23. | 19:44

Rus blista, Monako iskočio na prvo mesto

Gazi Nica, ali gazi i lokalni rival Monako! Miriše napokon na zanimljivu šampionsku trku u Francuskoj dok PSŽ prolazi kroz period tranzicije…

Timovi sa Azurne obale su istakli ranu kandidaturu za šampionski pehar. Nakon što je Nica sinoć u regionalnom derbiju savladala Marselj i izbila na čelo tabele, Monako je odgovorio preokretom za pobedu protiv Meca (2:1) i opet preuzeo čelo tabele. Junak meča je bio ruski vezista Aleksandar Golovin koji je sa dva spektakularna gola kreirao trijumf Kneževa.

Izabrane vesti

I bacio u senku senzacionalno otvaranje utakmice gostiju.

Posle samo četiri minuta igre, mladi Senegalac Lamin Kamara (19) je postigao za sada gol sezone u Francuskoj, a verovatno i u svetskom fudbalu! Sa svoje polovine, iz kruga na centru igrališta je raspalio po lopti i pravim projektilom lobovao Monakovog golmana Filipa Kona. Izmerena je i distanca – 58 metara! Kakav način za debitantski gol senegalskog tinejdžera u dresu Meca… Treba zapamtiti ovo ime.

Monakova reakcija je bila prava. Kneževi su preuzeli inicijativu, dominirali i počeli da stežu obruč. Meč su završili sa 27 šuteva od čega 13 u okvir gola. Prvi koji je pogodio cilj je bio spektakularan u finišu šrvog poluvremena. Ruski vezista Aleksandar Golovin je zatgeao praćku sa 20 metara i postigao evrogol za izjednačenje.

Tek što je počeo drugi deo igre, Golovin je opet namestio nišanske sprave. Majstorijom iz slobodnjaka sa preko 25 metara je pogodio preko živog zida za preokret. Dao je četiri gola u poslednjih pet mečeva za Monako i u ovom momentu je jedan od najboljih veznih igrača u ligi.

Rus je pre pre više od pet godina došao u Monako iz CSKA gde je bio jedan od najvećih talenata. Ipak, kao i većini ruskih fudbalera, adaptacija na “lige petice” mu nije bila laka. Trebalo ga je istrpeti… A ni rezultati mu nisu išli na ruku. Monako se u Golovinovoj debitantskoj sezoni borio za opstanak, potom završio u sredini tabele, a treneri i saigrači su se menjali. On Anrija, preko Žardima, Morena do Nika Kovača koji je Kneževe vratio u vrh francuskog fudbala.

Golovin je kod Anrija i Morena bio neprepoznatljiv, nije dao ni gol, dok je kod Žardima imao dobar učinak od sedam golova i šest asistencija ali je Portugalac smenjen zbog serije slabijih rezultata. Nakon timskog i indvidualnog fijaska kod Španca Morena, došao je Niko Kovač i vratio pravog Golovina. Rus je kod Hrvata igrao najbolji fudbal od dolaska u Kneževinu tri godine ranije. Dao je devet golova i upisao 14 asistencija pod njegovom palicom. Nastavio je da popravlja bilans i kada je Kovača zamenio Filip Kleman da bi ovog leta ekipu preuzeo nemački stručnjak Adi Hiter. Poput dvojice prethodnih, i ovaj trener je verovao Golovinu.

Monako je letos doživeo ozbiljne promene, ali je Hiter uspeo da maksimalno adaptira pojačanja i nadoknadi odlaske dugogodišnjih prvotimaca poput Disasija, Folanda, Nidbela, Agilara… Novajlije poput Baloguna, Zakarije, Singa i Kena su se sjajno uklopile i Kneževi su počeli da nižu sve bolje rezullate. A jedan od najzaslužnijih za to je baš Golovin koji blista kao jedan od dvojice ofanzivnih vezista otkako je Hiter promenio Monakovu formaciju na 3-4-2-1. Bio je starter u svakoj utakmici osim kada je odrađivao suspenziju zbog kartona. A sa današnja dva gola je izbio na drugo mesto klupske liste strelaca. Od početka prošle sezone, Golovin je dao pet golova udarcima van kaznenog prostora po čemu je prvi u Ligi 1. Danas je opet demonstrirao kakav top u nozi ima i koliko je bitan za igru Kneževa.


FRANCUSKA 1 – 9. KOLO

Petak

Avr - Nica 0:0

Subota

Pari Sen Žermen - Strazbur 3:0 (2:0)

/Embape 10pen, Soler 31, Ruiz 77/

Nica - Olimpik Marselja 1:0 (0:0)

/Gesan 79/

Nedelja

Lorijan - Ren 2:1 (2:1)

/Omari 4ag, Ture 45+1 - Blas 21/

Lil - Brest 1:0 (1:0)

/Jazidži 6/

Nant - Monpelje 2:0 (1:0)

/Mole 44, bamba 74/

Tuluz - Rems 1:1 (0:0)

/Dalinga 52 - Ričardson 48/

Monako - Mec 2:1 (1:1)

/Golovin 42, 55 - Kamara 4/

20.45: (1,80) Olimpik Lion (3,70) Klermon (5,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Aleksandar Golovin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara