Koke (©Reuters/Atletico de Madrid)
Koke (©Reuters/Atletico de Madrid)

Ne trče svi za novcem: Koke u Atletiku do 2025, primanja smanjena sa 8.000.000 na 3.000.000

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.03.24. | 17:02

Na kraju je popustio i prihvatio da produži samo na godinu dana, umesto na dve kako je želeo, da ne bi došlo do izuzetka u klupskoj politici

Mali milion je igrača koji na prvi mig i masnu ponudu dignu sidro, ne mare previše za klub u kome su stasali i izlazne klauzule drže se kao pijan plota. U moru takvih i dalje se mogu pronaći oni koji nisu od te sorte, koji su spremni da ceo život posvete jednom klubu. E, taj je Koke.

Kroz karijeru je imao ponuda i – sve ih je odbijao. Kada su u Atletiku zatražili da spusti finansijske zahteve, da ugovor kraće traje od onoga što je imao u planu – prihvatio je. Pregovori su uspešno završeni, Horhe Resuresion Merodio, daleko poznatiji u fudbalskom svetu kao Koke, produžio je sa Madriđanima do 2025. godine.

Izabrane vesti

Atletiko je stavio tačku na jedno od krucijalnih pitanja. Baš kao što je i hteo madridski klub, regovori su uspešno zaključeni tokom trajanja reprezentativnih akcija. Klupska legenda i kapiten sigurno ostaje još godinu dana na Metropolitanu. Kako se sve odvija, verovatno do kraja karijere.

Isprva je španski vezista tražio dvoigodišnji ugovor, ali se na kraju zadovoljio produžetkom na godinu dana. I pride pristao da u narednom periodu umesto 8.000.000 zarađuje samo 3.000.000 evra neto. Ništa nije problem, prave prepreke ne postoje.

“Imao sam mnogo prilika da odem odavde, iz svoje kuće, ali nisam hteo”, rekao je Koke i nastavio:

“Ako si tu u najtežim trenucima, onda moraš da znaš da uživaš u lepim. Uspeo sam da se odužim Migelu Anhelu Hilu i klubu za veliki trud koji su uložili i sve što su uradili za mene još otkako sam kadet”.

Dakle, klupski kurd se ne menja. Ostaje isti. Igrači koji navrše 30 godina i nadalje će dobijati ugovore samo na godinu dana. Bez izuzetaka. Kad može Koke, mogu i drugi.

“Postigli smo dobar dogovor za obe strane, praktično ću nastaviti ovde do dana kada ću se penzionisati. Atleti je moj život”, poručio je kapiten Rohiblankosa.

Traka je na Kokeovoj ruci od 2019. godine, kada je Dijego Godin napustio Atletiko i prešao u Inter. Španski vezista je u međuvremenu postao igrač sa najviše nastupa u madridskom klubu, sakupio je 626 utakmica i za 13 godina, koliko je standardni prvotimac, osvojio je osam trofeja.

Kada se rasparča, dođe mu: dve Lige Evrope, dva evropska Superkupa i jedan španski, takođe jedan pehar Kupa kralja, te dve titule prvaka države. Nedostaje samo ta Lige šampiona…




tagovi

KokeAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara