Darvin Nunjez (Reuters)
Darvin Nunjez (Reuters)

Ne zna se šta je bitnije za Liverpul: Pobeda ili Darvinov gol (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 26.12.23. | 20:53

Žota potvrdio trijumf Liverpula na Turf Muru

Posle dva remija u derbijima protiv Arsenala i Mančester Junajteda, Liverpulu je gorelo pod nogama da slavi na gostovanju novajliji Barnliju i vrati se na pobednički kolosek.

I uspeo je. A da stvari budu još bolje, u tome mu je napokon pomogao Darvin Nunjez. Centarfor Redsa je postigao gol nakon 12 mečeva golgeterskog posta i trasirao put ka trijumfu na Turf Muru – 2:0. Koliko su bitni pobeda i povratak na prvo mesto na tabeli, toliko je bitan i gol za samopouzdanje urugvajskog napadača.

Izabrane vesti

Na šestu uzastopnu Liveprulovu pobedu u Barnliju i sedmi premijerligaški trijumf zaredom na Boksing dej, tačku je stavio Diogo Žota golom u nadoknadi vremena. Tresao je Liverpul još po jednom mrežu u oba poluvremena ali su ti golovi poništeni…

Gol i buđenje Darvina Nunjeza su došli u jako bitnom momentu. Mohamed Salah će posle Nove godine na Kup afričkih nacija i Liverpulu će biti potreban neko da nadoknadi Egipćaninove golove. Urugavajac je odavno trebalo da bude taj ali je od dolaska na Enfild previše promašivao i nije isporučio traženo. Ipak, Klop mu nikada nije okrenuo leđa, verovao je u njega i večeras mu je to Nunjez vratio.

Upravo je Urugvajac spasao loptu i dodao do Gakpoa koji mu je u nastavku akcije asistirao. Nunjez je ispratio Holanđanina, sačekao povratni pas na ivici kaznenog prostora i lepim šutem u dalji ugao plasirao loptu u mrežu za vođstvo.

Bitan je i drugi gol u nadoknadi vremena kojim je zapečaćena pobeda. Diogo Žota se oporavio od povrede, ušao u finiš i pogodio na asistenciju Dijaza. Upravo će trojica pomenutih morati da ponesu najveći ofanzivni teret u odsustvu Salaha i zato golovi Žote, a pogotovo Nunjeza mogu i te kako da raduju Jirgena Klopa.

Naravno, dva gola u Barnliju nisu baš rešenje svih problema i neki ogroman uspeh. Ipak je reč o ozbiljnom kandidatu za Čempionšip. Mogao je Liverpul da bude i ubedljiviji ali se opet pošteno ispromašivao. Nunjez, Salah, Gravenberh i Gakpo su propustili dobre prilike u prvom poluvremenu da se ne drhti u nadoknadi vremena s minimalnom prednošću. S tim što je Holanđan i pogodio mrežu ali mu je VAR poništio gol. Istina, makar je Liverpul posle ranog vođstva imao kontrolu nad situacijom i nije morao ništa da juri. Soboslaj i Dijaz su promašili dobre šanse u drugom poluvremenu, a Harviju Eliotu je video tehnologija poništila pogodak. Upravo je Eliot bio jedan od najzapaženijih a odličnu partiju je pružio i japanski vezista Vataru Endo.

Redsi su preuzeli lidersku poziciju makar na dva dana, a sledeći ispit ih čeka na Enfildu protiv Njukasla. Posle toga Salah ide na KAN a na Nunjezu, Žoti, Dijazu i ostalima će biti da sačuvaju Liverpulove šampionske ambicije.


PREMIJER LIGA - 19. KOLO

Utorak

Njukasl - Notingem Forest 1:3 (1:1)

/Isak 23pen - Vud 45+1, 53, 60/

Bornmut - Fulam 3:0 (1:0)

/Klajvert 44, Solanki 62 penal, Sinistera 90+3/

Šefild Junajted - Luton 2:3 (0:1)

/Mekburni 61, Ahmedhodžić 69 - Dauti 17, Robonson 77 autogol, Slimane 81 autogol/

Barnli - Liverpul 0:2

/Nunjez 6, Žota 90+1/

21.00: (2,50) Mančester Junajted (3,60) Aston Vila (2,90)

Sreda

20.30: (2,05) Brentford (3,60) Vulverhempton (3,90)

20.30: (1,80) Čelsi (3,70) Kristal Palas (5,00)

21.15: (6,25) Everton (4,10) Mančester Siti (1,62)

Četvrtak

20.30: (2,75) Brajton (3,60) Totenhem (2,60)

21.15: (1,35) Arsenal (5,50) Vest Hem (10,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Darvin NunjezDiogo Žota

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara