Teo Ernandez (Reuters)
Teo Ernandez (Reuters)

Neće to ići baš kao što je Bajern zamislio… Teo košta 100.000.000 evra i vredi toliko

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.03.24. | 10:43

Francuz iz Milana igra još jednu sjajnu sezonu

U Bajernu se polako mire s tim da gube Alfonsa Dejvisa jer je razlika između onoga što mu nude (12.000.000 bruto godišnje) i onoga što igrač i agent traže (20.000.000) prevelika. Kanađanin na leto ulazi u poslednju godinu ugovora, odavno je u kontkatima sa Real Madridom i samo je pitanje da li će Bajern iskoristiti poslednju šansu da ga proda za neku razumnu cenu ili će ga izgubiti za džabe ono tamo leto, kao što je bio slučaj sa Davidom Alabom.

Sve ukazuje na to da Bavarci neće napraviti grešku kao sa Alabom i da će ipak pristati da uzmu novac dok još mogu. Ali cena od 70.000.000 evra koju su istakli nije prihvatljiva Realu i moraće Bajern drastično da smanji finansijske prohteve jer nije u poziciji da diktira uslove. Bajkovit plan da proda Dejvisa za 70.000.000 i zameni ga Teom Ernandezom za 60.000.000 evra nije baš rrealan. Niti će Bajern toliko zaraditi od Kanađanina, niti za pomenutu sumu može da priušti Francuza iz Milana.

Izabrane vesti

Teo igra još jednu sjajnu szeonu u dresu Rosonera i italijanski mediji pišu da Milan nema nameru da ga pusti za manje od 100.000.000 evra. Tačnije, Milan nema nameru da ga uopšte pusti već će pokušati pomenutom cenom da rastera sve zainteresovane kupce među kojima je Bajern pokazao najviše interesovamnja.

Ne samo da Milan ne može naći dostojnu zamenu na poziciji levog beka već ne može da pronađe igrača sa tolikim uticajem na igru. Teo je za Rosonere mngoo više od levog beka. Videlo se to i u prošlom kolu kada je protiv Verone “izmislio” gol za vođstvo. U svom stilu. Krenuo je u slalom sa svoj polovine, protutnjao levom stranom i zatresao mrežu. Po ko zna koji put je nakon takve solo akcije doneo Milanu gol. Uticaj koji on ima u napadačkom delu, u evropskom fudbalu od levih bekova ima samo Aleks Grimaldo u Leverkuzenu.

Ernandez ove sezone već ima pet golova i 10 asistencija. Prošle sezone je imao četiri gola i pet asistencija, pretprošle pet pogodaka i 10 asistencija, u sezoni 2020/21 mu je učinak bio 8/8, a godinu ranije 7/5. Mogla bi ovo da bude najbolja sezona u karijeri ultraofanzivnog beka. Od početka 2024. je zaslužan za čak 11 golova Rosonera kao strelac ili asistent. Bolji učinak u tom periodu čak i od napadača poput Dušana Vlahovića i Lautara Martineza. Otkako je došao u Seriju A, nijedan defanzivac nije imao takav ofanzivni učinak (28 golova i 38 asistencija). Još gol ga deli od apsolutnog Milanovog rekordera i idola koji ga je doveo u kluba Paola Maldinija. Legendarni kapiten je tokom grandiozne karijere postigao 29 golova za Rosonere.

Maldini ga je u leto 2019. nagovorio da dođe u Milan, prepoznao u njemu levog beka vrhunskog kvaliteta i lansirao mu karijeru u koju Real Madrid nije verovao. Kupio ga je za nešto više od 22.000.000 evra, a danas Teo košta nekoliko puta više. Ili po Milanovoj računici – pet puta više. S obzirom na stanje na tržištu, reklo bi se i da vredi toliko.

Francuz ima ugovor do leta 2026. što znači da je sada najbolje vreme da pregovore o produžetku saradnje. U Milanu trenutno zarađuje 4.000.000 evra neto po sezoni i izvesno je da će klub morati da mu ponudu drastičnu povišicu za potis novog ugovora. Ako Bajern nudi Dejvisu preko 6.000.000 evra neto, nema razloga da Milan ponudi manje svom kapitalcu. Pogotovo što će Alaba u Realu dobiti oko 10.000.000 evra neto godišnje.


tagovi

Teo ErnandezAlfonso Dejvis

Obaveštavaj me

Milan
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara