Seržino Dest (AFP)
Seržino Dest (AFP)

Nekad oko Desta ratovali Barsa i Bajern, sada se za potpis takmiče Fulam i Palas

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.07.23. | 10:41

Reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država nije u Ćavijevim planovima

Otimali su se pre tri godine Barselona i Bajern oko Seržinja Desta, a tadašnji levi bek Ajaksa izabrao je Kamp Nou ispred Alijanc arene. Katalonci su očekivali raketu na desnoj strani terena, a dobili igrača koji se nije izborio za mesto neprikosnovenog startera. Utisak nije popravio ni na prošlosezonskoj pozajmici u Milanu, pa se stoga ne nalazi u Ćavijevim planovima za predstojeću takmičarsku godinu. Samim tim, eto Desta u vrhu Barsine transfer liste, ali uprkos činjenici da u Milanu nije ni nameštao, ni postizao golove, desni bek je ipak tražena roba i to u Premijer ligi.

Kako tvrdi Mundo Deportivo kao potencijalno pojačanje označili su ga Fulam, Kristal Palas, a nije isključena ni selidba u Mančester Junajted. A gledajući postojeće snage na pomenutoj poziciji, Dest je svakako najpotrebniji Palasu čije desne bekove Netejnijela Klajna i Džoela Vorda vreme polako gazi. Fulam ima Kenija Tetea i Kevina Mbabua, dok Erik Ten Hag na Old Trafordu raspolaže sa Diogom Dalotom i Aronom Van Bisakom.

Izabrane vesti

Barselona je leta 2020. izuzetno verovala da bi Dest mogao da počne da gradi svoj status naslednika Danija Alvesa, ali posle samo 72 nastupa, tri gola i četiri asistencije Dest je na izlaznim vratima. Barselona ga je svojeveremno platila Ajaksu 21.000.000 evra, a dogovorenih 5.000.000 kroz bonuse nije morala da uplaćuje na račun Kopljanika jer ih reprezentativac SAD-a, nije ispunio.

Dest je na Kamp Nou potpisao ugovor do 2025. godine, a Barsa pokušava da iskoristi možda i poslednju priliku da povrati uloženo pošto Mundo piše da su premijerligaši spremni da plate momka rođenog u holandskom Almereu 17.000.000 funti, odnosno oko 20.000.000 evra. Za toliki novac je i Milan mogao da ga otkupi sa pozajmice, ali Dest je premalo igrao i još manje pokazao.

Ćavi je dakle spreman da se odrekne Desta iako Barselona osim Serhija Roberta nema više nijednu opciju na poziciji desnog beka. Supertalentovani 18-godišnjak iz Valjadolida Ivan Fresneda i dalje figurira kao opcija za katalonskog velikana, ali u Barsi još ne postoji konsenzus oko napada na štićenika Falija Ramadanija. Problem predstavlja njegova cena, ne manja od 10.000.000 evra i godine koje ne garantuju da će automatski početi da iz kola u kolo pruža partije dostojne šampiona Španije.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Seržinjo DestKristal PalasFulam

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara