(Reuters)
(Reuters)

Nema Mamića, nema ni basnoslovnih transfera: Dinamo prodaje igrač za „samo“ 4.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.01.24. | 10:41

Robert Ljubičič ide u Atinu

Izgleda da se vremena menjaju. Da su prošla ona kad je zagrebački Dinamo prodavao igrače za po 30.000.000 evra – izuzetak je letošnji odlazak Josipa Šutala u Ajaks za 20.000.000 – pošto će pred kraj zimskog prelaznog roka ostati bez Roberta Ljubičića po skoro bagatelnoj ceni. Jedan od najboljih igrača hrvatskog prvaka seli se u Grčku u postaće novi fudbaler AEK-a.

Za razliku od perioda kad je znao pregovaračkim sposobnostima Zdravka Mamića da „odere kožu“ poslovnim partnerima, klub sa Maksimira će sad prodati Ljubičića duplo jefitinije nego što je planirao. Letos je njegova cena iznosila 8.000.000 evra, a sad će u otići za samo 4.000.000. I dalje je to dobar novac za prilike u okruženju, ali se čini da uticaj Modrih opada, na terenu (Rijeka i Hajduk su ispred njega na tabeli), ali i van njega.

Izabrane vesti

Do saradnje AEK-a i Dinama došlo je usled ubrzanih pregovora poslednja dva dana. Trener žuto-crnih, Matijas Almeida je oduševljen mogućnostima igrača insistirao na dovođenju, dok Germanijak navodi niz razloga koji su uticali da Robert okrene glavu sadašnjem klubu. Jedan od njih tiče se pozicije levog beka gde ga je šef stručnog štaba Sergej Jakirović koristio ove sezone, a ona mu ne prija i daleko ugodnije se oseća na mestu centralnog veziste, gde je i dejstvovao u okršaju sa Atinjanima tokom letošnjih kvalifikacija za Ligu šampiona. Tad je dao gol u revanšu odigranom u senci navijačkih sukoba kluba, AEK je prošao uprkos tom Ljubičićevom hicu, a Almeida još u avgustu poželeo da ga ima na raspolaganju. Tad su čelnici Dinama u neformalnim razgovorima tražili 8.000.000 evra, ali kako je ekipa odigrala slabo jesenji deo sezone, AEK je sad ponudio duplo manje i dobiće ga za 4.000.000 evra.

Germanijak dodaje da je Ljubičić razočaran što u Dinamu više nije Josip Drmić, koga je struka precrtala, a bio je Robertov cimer u karantinu. I što mora da igra beka, gde se baš i ne snalazi. Na sve to, Almeida je baš uporan, te je i to uticalo na odluku igrača da izdejstvuje transfer. Na sednici Upravnog odbora Dinama dvojica članova su glasala protiv, ali su nadjačana i Ljubičić će već tokom srede biti u Atini, kako bi potpisao ugovor do juna 2028.


 


tagovi

TransferiZimski prelazni rok 2024Robert LjubičićDinamo Zagreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara