Slavlje fudbalera Lacija (Reuters)
Slavlje fudbalera Lacija (Reuters)

Nema više neosvojivih tvrđava u Seriji A! Majstorski hitac Vesina srušio Napoli (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 03.03.23. | 22:43

Napolitanci pali nakon osam uzastopnih pobeda, Milan i Inter imaju priliku da za vikend spuste razliku na 15 bodova

Napoli je konačno zaustavljen! Da li je ovo samo jedna prepreka na putu ka Skudetu na kojem ekipa Lučana Spaletija i dalje ima ogromnu prednost pokazaće naredni mečevi, ali Lacio je večeras u Napulju pokazao da i Napoli može da krvari. Ideja Mauricija Sarija da protiv bivšeg kluba fokus baci na stameni bedem, odnosno neutralisanje Viktora Osimena i Hviče Kvarachelije dala je rezultat, a sjajanom taktičkom pristupu još više smisla dao je majstorski udarac Matijasa Vesina sredinom drugog poluvremena - 0:1.

Gotova je Napolijeva serija od osam pobeda, srušen je Osimenov niz od isto toliko utakmica na kojima je bar jednom bio strelac, a u Seriji A od večeras nema neosvojivih tvrđava. Do 25. kola jedini stadion na kojem ove sezone nije slavio gostujući tim bio je Dijego Armando Maradona, a jedini tim koji je otkinuo bodove podno Vezuva Leče.

Izabrane vesti

Treća vezana pobeda Nebeskoplavih, treća bez primljenog gola i tri boda za skok na drugo mesto i potvrdu da su Sarijevi puleni ozbiljni kandidati za Ligu šampiona. Servirali su večeras Napoliju osvetu za sve one poraze na jugu Italije prethodnih sezona. Stalo je tu šest vezanih neuspeha Lacija, koji je na trijumf u Napulju čekao od 2015. godine.

Heroj je svakako Vesino, koji je nedovoljno dobro izbačenu loptu Hviče Kvarachelije pretvorio u savršenu, tehnički vrlo zajhtevnu žabicu. Išla je lopta u 67. minutu u Meretov ugao, ali nije bilo šanse da je golman domaćina dohvati.

Nije Lacio ni u prvom delu igre bio naročito zainteresovan za Bog zna kakvu ofanzivu na protivnički gol, još više se povukao nakon vodećeg pogotka. Hviča je pokušavao da zagorča život rimskog kluba prodorima po levoj strani, ali i kada bi centrirao uglavnom je odbrana gostiju imala odgovor. Osim u 79. minutu kada je lider italijanske elite bio najbliži golu. Baš na Kvarachelijin centaršut prečka je sprečila 20. prvenstveni gol Osimena, u nastavku akcije videli smo fliper u šesnaestercu, odbranu Provedela posle udarca Kima s ivice peterca i lopta koja u ruku pogađa Đovanija Di Lorenca. Niti je sudija Paireto pokazao na belu tačku, niti je VAR soba videla išta sporno budući da je defanzivac napucan sa male razdaljine.

Osimenovu šansu pogledajte OVDE.

U prvom poluvremenu premalo kvalitetnog sadržaja i svega po jedan udarac u okvir na obe strane. Od sredine drugog nešto sadržajnija predstava prvenstveno zbog gola i Napolijevih napora da se vrati i makar izbegne poraz. Mogli su Napolitanci do kraja meča da prime još jedan gol budući da je Sergej Milinković Savić pogodio prečku iz slobodnog udarca nekoliko minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka.

Napoli jeste poklekao, ali i dalje ima ogromnih 18 bodova prednosti koje Milan i Inter ovog vikenda mogu da spuste na 15. I u tom slučaju prednost Napolija delovaće nedostižno. S tim da Spaletijev tim u narednih nekoliko rundi ima zahtevan raspored - prvo Atalantu kod kuće (pre okršaja sa Ajntrahtom u Ligi šampiona), a zatim Torino u gostima, pre nego što na stadion Dijego Armando Maradona doće Milan.

Petak

Napoli - Lacio 0:1 (0:0)

/Vesino 67/

Subota

15.00: (2,15) Monca (3,25) Empoli (3,60)

18.00: (1,70) Atalanta (3,60) Udineze (5,40)

20.45: (2,85) Fjorentina (3,15) Milan (2,60)

Nedelja

12.30: (2,75) Specija (2,90) Verona (2,90)

15.00: (2,30) Sampdorija (3,15) Salernitana (3,35)

18.00: (1,35) Inter (4,90) Leče (9,50)

20.45: (2,80) Roma (2,85) Juventus (2,90)

Ponedeljak

18.30: (1,82) Sasuolo (3,50) Kremoneze (4,60)

20.45: (2,50) Torino (3,10) Bolonja (3,05)

***kvote su podložne promenama



tagovi

LacioNapoliMatijas Vesino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara