Nemanja Radoja (Foto: AFP)
Nemanja Radoja (Foto: AFP)

Nemanja Radoja ima novi klub, karijeru nastavlja preko bare

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.10.22. | 03:08

Srpski fudbaler potpisao ugovor sa Kanzas Sitijem

Ranko Veselinović stigao je početkom 2021, Dejan Joveljić leta iste godine, po završetku prošle sezone pridružio im se i Đorđe Petrović. Srpska kolonija u MLS raste sve više, a od srede uveče bogatija je za još jednog člana.

Pomalo iznenađujuće, bez prethodne najave ili pak bilo kakvih glasina, Nemanja Radoja pronašao je novi klub. Karijeru nastavlja "preko bare", u Sporting Kanzas Sitiju. Srpski fudbaler potpisao je ugovor sa američkim klubom do 2025. godine uz opciju produžetka za 2026.

Izabrane vesti

Bio je Radoja još zimus opcija Crvene zvezde kada su pregovori sa Šerifom oko Edmunda Ada zapeli, letos je o njemu razmišljao i Partizan, navodno su ga kontaktirali Valjadolid ili Kadiz. Na kraju ipak Sporting Kanzas, klub za koji je od februara od jula kao pozajmljeni fudbaler Voždovca nastupao crnogorski napadač Nikola Vujnović.

Nekadašnji đak Vojvodine među popularne Vizardse stiže bez obeštećenja pošto se još početkom jula rastao sa Levanteom u kojem je proveo tri godine, a još pet nosio je dres Selte. Sa devet sezona u Primeri jedan od je od igrača sa najbogatijom radnom knjižicom u novom klubu, uz Andreua Fontasa (ponikao u Barseloni, pet godina u Selti) i Nikolu Isimat Mirana (Monako, PSV, Bešiktaš)...

Radoja je ponikao u Vojvodini za koju je odigrao 69 utakmica u serniorskom fudbalu, a dres reprezentacije Srbije obukao je dva puta.




tagovi

Nemanja RadojaMLSMLS ligaKanzas Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara