(AFP)
(AFP)

Nemanja Radonjić u nemilosti Kaira zbog Piksija, još jedan transfer pod znakom pitanja

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.01.24. | 14:54

Srpski reprezentativac ima još deset dana da nađe klub

Prvog februara se zatavara fudbalska pijaca u najrazvijenijim fudbalskim zemljama Evrope i to je rok koji ima Nemanja Radonjić da nađe novi klub. A trenutno je situacija veoma komplikovana...

Radonjić ima ugovor sa Torinom na još godinu i po dana ali ga italijanski klub ne vidi u planovima otkako je jesenas došlo do neslaganja sa trenerom Ivanom Jurićem koji ga je jedno vreme sklonio iz ekipe. Od 2. oktobra, Radonjić je propustio 11 mečeva Granate u svim takmičenjima i samo na tri je ušao sa klupe sakupivši ukupno oko pola sata na terenu.

Izabrane vesti

Torinski klub je doneo odluku da ga proda ove zime i imao je ponudu od 3.500.000 evra od američkog MLS ligaša San Hozea koju je prihvatio. S obzirom da je Marselju platio 1.700.000 evra za njegov dolazak i da Radonjićev bruto ugovor iznosi 1.900.000 evra po sezoni, bila je to dobra ponuda za italijanski klub. Ali ne i za Radonjića. Nakon razgovora sa selektorom Draganom Stojkovićem, Radonjić je obavestio Torino da ne želi da ide u Ameriku jer bi ugrozio reprezentativnu budućnost pred EP u Nemačkoj.  Navodno je selektor Srbije rekao Radonjiću da mora da ima konstantnu minutažu na najvišem nivou ako želi da ostane u kombinaciji za odlazak na Evropsko prvenstvo.

U međuvremenu su se pominjali Monca i Salernitana kao zainteresovani ali su oni bili raspoloženi samo za pozajmice što Torinu nije odgovaralo. Na kraju su odustali pa je Monca dovela Danijela Maldinija, a stižu joj i Matija Popović i Alesio Zerbin iz Napolija, dok Salernitana sada gleda prema Antu Rebiću i Josipu Brekalu.

Radonjić je nedavno promenio menadžersku agenciju posle dugo godina i u ovom prelaznom roku ga zastupa špansko-italijanska agencija You First koja među klijentima ima Fabijana Ruzia, Miloša Kerkeza, Luisa Alberta, Žonatana Klosa, Davidea Kalabriju... Zahvaljući njima je stigla i ponuda Maljorke koja želi da angažuje srpsko krilo. Problem je što Španci nude samo plaćenu pozajmicu za 500.000 evra ali bez obaveznog otkupa ugovora.

Torinov gazda Urbano Kairo nakon propalog pokušaja da proda igrača u Ameriku sada ne želi da pristane ni na šta manje i ljut je što mu se nudi isti novac. Želi sigurnih makar 3.000.000 evra ali Maljorka to ne nudi. Trenutno deluje da rešenja nema na vidiku a moralo bi da ga bude u narednih 10 dana koliko traje prelazni rok.

Ili će Kairo da popusti i pristane na pozajmicu ili će Maljorka poslati konkretniju ponudu. Za Radonjića je najgora opcija da ostane u Torinu i da ne igra pred Evropsko prvenstvo...


tagovi

Zimski prelazni rok 2024Nemanja Radonjić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara