Dario Benedeto proslavlja gol sa saigračima (©AFP)
Dario Benedeto proslavlja gol sa saigračima (©AFP)

Ni “s“ od spektakla na Bombonjeri, Boka jurišala na gol, Korintijans iz jednog šuta izvukao živu glavu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 18.05.22. | 04:49

Benedeto proslavio 32. rođendan pogotkom, brazilski velikan uspeo da uzme bod koji ga čuva na vrhu tabele

Bombonjera se tresla do temelja spremna da prereže grkljan Korintijansu u direktnom okršaju dva južnoamerička velikana za prvo mesto na tabeli Grupe E, umesto toga Boka Juniors dobila je hladan tuš i ostala bez zaslužene pobede!

Spartanci Sebastijana Batalje jurišali su na gol svih 90 minuta i na kraju nisu imali sreće, Korintijans je na kraju izvukao živu glavu posle samo jednog šuta na gol i potpune defanzive gotovo ceo meč – 1:1 (1:1). Brazilski gigant uzeo je ono po šta je došao i na kraju dana nije bitno kako je uspeo, važno je samo da je u svojoj nameri uspeo! Ovim bodom Korintijans je zadržao prvo mesto i u poslednjem kolu ne bi trebalo da ima težak posao protiv Olvejz Redija na svom stadionu, mada će i Boka sledeće nedelje igrati ponovo kao domaćin, samo sa Deportivo iz Kalija.

Izabrane vesti

Očekivano, Bataljina Boka pokušavala je od prvog minuta da nametne svoj ritam utakmice i težište igre prebaci maksimalno ispred gola Korintijansa što i jeste bio slučaj. Lopta je konstantno kružila oko šesnaesterca i Boka je tražila pukotinu u odbrani kako bi pokušala da ugrozi Kasija. Umesto da na semaforu stoji 1:0, Bombonjera je zanemela već posle 16 minuta. Centaršut iz kornera doveo je do toga da se lopta odbija kao na fliperu, na kraju je nekako stigla do Du Keiroža koji je uputio precizan udarac kraj leve stative i iza leđa Agustina Rosija koga je ovaj pokušao dočekao na krivoj nozi.

Odmah je postalo jasno da je Boku pogodak gostiju potpuno šokirao. Neko vreme nisu ličili na sebe, ali posle desetak minuta ponovo su preuzeli kontrolu utakmice. U centru pažnje bio je Dario Benedeto koji je na svoj 32. rođendan ušao sa posebnom motivacijom, da svoj dan obeleži golom i pobedom koja bi u ovom trenutku značila više od bilo kog poklona. Imao je Benedeto jednu polušansu, potom je Salvio okušao sreću i pucao pravo u ruke brazilskog golmana, da bi popularni Toto bio najbliži tome da donese izjednačenje posle pola časa utakmice, ali dodavanje Sebaljosa nije materijalizovano.

Pritisak je rastao ne samo na Boku da postigne gol, već i na Korintijans da se odbrani. Potpuno zasluženo izjednačenje stiglo je u samoj završnici poluvremena. Veliku ulogu imao je Karlos Zambrano koji je glavom poslao loptu za svog centarfora koji je iz okreta matirao Kasija pogotkom u dalji ugao. Stadion je eksplodirao, a Benedeto dobio šansu da proslavi gol i rođendan pred punim tribinama.

Nastavak utakmice nije doneo značajniju promenu narativa utakmice. Boka je jurišala napred, Korintijans se maksimalno branio i tako je bilo praktično do poslednjeg sudijskog zvižduka. Ređale su se šanse pred golom brazilskog kluba, Salvio je propustio veliku priliku da prevari Kasija koji je pročitao njegovu nameru, zatim je Pol Fernandez imao pokušaj koji se odbio od Tota, iako je delovalo da lopta ide pravo u mrežu.

Korintijans je nekako izlazio na kraj sa žestokim pritiskom, a ta borba postala je još teža posle žestokog obračuna fudbalera dva tima. Kako to obično bude u sudarima južnoameričkih klubova, mnogo energije i emocija dovedu čak i do razmene udaraca, što je bio slučaj i ovog puta. Kolumbijac Kantiljo isključen je u 68. minutu posle guranja Pola Fernandeza, a utakmica je prekinuta na osam minuta dok sudija Kristijan Fereira nije smirio strasti i pregledao snimak kako bi podelio opomene i isključenja. Benedeto i Fernandez su bili “nagrađeni“ žutim, a trener Korintijansa Vitor Pereira direktnim crvenim kartonom zbog prigovora...

Etiketu tragičara utakmice mogao bi slobodno da ponese Salvio. Toliko je šansi imao da zatrese mrežu, nije ih iskoristio, a poslednju je propustio u završnim minutima kada je njegov udarac glavom otišao kraj stative.

Koliko je Boka večeras bila dominantna pokazuje to da je imala čak 16 šuteva ka golu i neverovatnih 74 odsto poseda lopte! Ali, kad neće – neće...

Flamengo je na svom terenu rutinski dobio čileansku Univerzidad Katoliku sa 3:0 golovima Araa u 7, Evertona Ribeira u 39. i Pedra u 90. minutu čime je osigurao prvo mesto posle remija bez golova Taljeresa i Sporting Kristala.

KOPA LIBERTADORES - 5. kolo

Grupa E

Sreda

Boka Juniors - Korintijans 1:1 (1:1)

/Benedeto 42 - Du Keirož 16/

Petak

04.00: (1,40) Deportivo Kali (4,40) Olvejz Redi (9,00)

Grupa H

Sreda

Flamengo – Univerzidad Katolika 3:0 (2:0)

/Arao 7, Everton Ribeiro 39, Pedro 90/

Taljeres Kordoba – Sporting Kristal 0:0



tagovi

Dario BenedetoBoka juniorsKorintijansKopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara