Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nica ne posustaje: Nova pobeda u nizu, Parižani imaju sve više povoda da se osvrću preko ramena (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.01.22. | 14:55

Drugoplasirani tim šampionata Francuske u nastavku slomio otpor Meca (2:0)

Savladavši Mec (2:0) Nica je stigla do šeste uzastopne pobede i tako nastavila poteru za Pari Sen Žermenom prišavši lideru, makar do večeras, na osam bodova zaostatka.

Poraz od Strazbura (0:3) početkom decembra probudio je Nicu koja je serijom pobeda naplatila tri remija u pet kola Pari Sen Žermena i tako probudila tračak gotovo ugašene nade u neizvesnu završnicu borbe za tron Francuske.

Izabrane vesti

Tim sa Azurne obale nakon Rena, Lansa, Bresta i Nanta ostavio je praznih šaka i Mec koji je gotovo sat vremena bio ravnopravan rival.

Otpor domaćina slomio je Hefren Tiram u 58. minutu na proigravanje Amina Guirija. Tandem koji je u istim ulogama režirao pobedonosni gol protiv Nanta iskoristio je uspavanu odbranu rivala, a činjenica da je ostao zaboravljen od strane protivničkih defanzivaca ostavila je strelcu vodećeg gola prostora za popravni pošto je iz prve prilično loše zahvatio loptu.

Posle asistencije za Tirama Guiri se u centru pažnje našao i u 77. minutu kada je zatresao mrežu protivnika nakon greške Kana Bijika, ali je gol opravdano poništen zbog ofsajda. Ipak, novu priliku da se upiše u listu strelaca francuski napadač dovio je iz penala koji je napravio Vinsent Pajo. Iako je Guiri veoma loše izveo Panenku, a golman Meca imao loptu na dlanu, spletom srećnih okolnosti po goste udarac je završio u mreži, čime je Nica overila 13. prvenstvenu pobedu.

Novim trijumfom Nica je zaostatak u odnosu na Pari Sen Žermen smanjila na još velikih osam bodova prednosti, a tim iz prestonice Francuske će večeras protiv Remsa na svom terenu imati priliku da se vrati na plus 11.

Sa druge strane, Mec je ostao na 19 bodova i veoma blizu zone ispadanja.

LIGA 1 – 20. KOLO

Petak

Lion - Sent Etjen 1:0 (1:0)

/Dembele 15pen/

Subota

Brest - Lil 2:0 (1:0)

/Đalo 3, Munije 90+4p/

Lans - Olimpik Marselj 0:2 (0:1)

/Paje 34p, Bakambu 77/

Nedelja

Mec - Nica 0:2 (0:0)

/Tiram 58, Guiri 86p/

Anže - Troa u toku

Bordo - Strazbur u toku

Klermon - Ren u toku

Nant - Lorijan u toku

17.05: (3,80) Monpelje (3,50) Monako (2,10)

20.45: (1,25) Pari Sen Žermen (6,75) Rems (13,0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Amin GuiriHefren Tiram

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara