Nije Brazil što je bio, Lima ućutkana tek u 90. minutu iz prekida (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.09.23. | 06:23

Akcija starih znanaca Nejmara i Markinjosa presudila Peruancima

Malo lokalni šamani, malo dobra defanzivna taktika selektora Huana Rejnosa i umalo da Peruanci serviraju ozbiljno iznenađenje u kvalifikacijama za Mundijal 2026. godine. Mučio se Brazil u Limi 90 minuta, nije uspevao da dođe do tečne igre i golova, pa je odluka pala nakon prekida, u poslednjim trenucima ovog susreta - 0:1.

Junak Selesaa je štoper Markinjos, pošto je nakon dobrog ubacivanja Nejmara iz kornera uspeo da pogodi mrežu Pedra Galjesea glavom. Zahvatio iskusni defanzivac loptu s puno osećaja, videlo se da je gađao drugi ugao i spasa za dosta dobrog čuvara mreže domaćina nije bilo.

Izabrane vesti

Sve do tog momenta Peruanci su se prilično organizovano branili. Koncentracija im je pala u najgorem trenutku, kad više nije bilo vremena za popravni. Nekoliko puta je Nejmar pokušavao i pre tog 90 minuta da pogodi Markinjosa u glavu centrirajući iz kornera, videlo se da se radi o uigranoj akciji, međutim domaći igrači u samom finišu to nisu uspeli da prepoznaju na vreme i spreče.

Da jesu, bio bi to drugi bod u ovim kvalifikacijama za Peru i prvi put da je ova selekcija uspela da odoli Brazilu u nekom zvaničnom susretu nakon više od sedam godina. Ovako, Brazilci se raduju osmom vezanom trijumfu nad Peruom, a četvrtom bez primljenog gola.

I što je za njih još važnije, idu ponovo na prvo mesto, ispred Argentine, jer imaju bolju gol razliku.

Bili su Brazilci bolji tokom najvećeg dela utakmice, više i opasnije napadali, ali upravo iz te njihove jalovosti jasno se vidi da petostruki šampioni sveta više nemaju nekadašnju moć niti ubojitost. Nedostaje tu ozbiljnijeg napadačkog potencijala - da ne kažemo klase u navali - pa i kreativnosti u veznom redu.

A deluje da je i Nejmar u padu. Ili makar daleko od nekadašnje forme...

Doduše, treba pomenuti da su gostima tokom prvog poluvremena poništena dva gola. Oba opravdano, zbog ofsajda. Zanimljivo, prilikom gledanja tog drugog VAR-a, potrošeno je čak osam minuta?! Uzalud su se radovali prvo Rafinja, pa onda i Rišarlison...

Bilo kako bilo, Fernando Diniz iz prva dva meča na klupi Brazila ima maksimalan učinak i sigurno vodi Brazilce ka Mundijalu, gde će ih kroz tri godine ipak predvoditi Karlo Ančeloti. Podsetimo, očekuje se da Italijan preuzme ekipu čim mu istekne ugovor sa Realom, idućeg leta.

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO - 2. KOLO

Utorak

Bolivija - Argentina 0:3 (0:2)

/E. Fernandez 31, Taljafiko 42, N. Gonzales 84/

Ekvador - Urugvaj 2:1 (1:1)

/Feliks Tores 45+5, 61 - Kanobio 38/

Venecuela - Paragvaj 1:0 (0:0)

/Rondon 90+3pen)

Sreda

Čile - Kolumbija 0:0

Peru - Brazil 0:1 (0:0)

/Markinjos 90/



tagovi

Mundijal 2026

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara